ARMS – allt vi vet om Nintendos nya fightingspel

Efter Nintendos direktsända presentation av ARMS vet vi ännu mer om det skruvade fightingspelet.

Den 16 juni släpps ARMS exklusivt till Nintendo Switch – ett unikt fightingspel där slagskämparna slåss med sina skruvade och elastiska armar. Färgglatt och actionfyllt har ARMS den unika Nintendomagin som förtrollar en så fort du rör vid speldosan. Varvat fick möjligheten att testa ARMS och föll omedelbart för den skojiga spelmekaniken och superhjälteliknande karaktärerna.

Du kan läsa mer om våra första intryck av ARMS här.

Spellägen

Storyn berättar om en unik egenskap några få enstaka människor utvecklar, fjäderlika armar med exceptionell styrka. Om det beror på en genetisk mutation, eller är resultatet från experiment av utomjordingar, är oklart, men många av dessa unika personer samlas i slagsmålsturneringen ARMS.

ARMS erbjuder många sätt att örfila dina motståndare. Nedan följer en snabb överblick på de spellägen som finns tillgängliga.

Versus är ett samlingsnamn för flera olika matchtyper. Fight är en mot en strider där slumpmässiga föremål trillar in på arenan som kämparna kan använda mot varandra. I Team Fight möts fyra motståndare i lag om två mot två. Det roliga är att lagkamraterna sitter fast i varandra med rep, så att de rör sig tillsammans. Men de får vara försiktiga med hur de svingar sina knytnävar, lagkamraterna kan nämligen skada varandra! V-ball är som volley ball, fast med stora bomber. Lagen måste slå över bollen på motståndarnas sida och spränga dem i luften. Hoops är istället som basket, där det gäller att greppa och kasta fienden i korgen. Slam dunk!

Skillshot spelar du för att lära dig sikta och träffa med armarna. Få så mycket poäng som möjligt för att vinna. I 1-on-100 attackeras du av anstormande motståndare – besegra så många av dem som du kan. Slutligen finns även ARMS Test där du kan testa olika boxningshandskar och deras effekter, samt Training Mode där du gör det uppenbara.

Grand Prix är singelplayerupplevelsen som skickar dig på en resa till toppen. I turneringen möter du mäktiga slagskämpar. När alla är besegrade står du som Grand Champion.

Party Match är den snabba vägen online till slagsmål. I en lobby kan upp till 20 spelare, på tio konsoler, mötas i alla möjliga typer av spellägen. Vem du matchas med sköts automatiskt, så att du kan fokusera på att vinna.

Ranket Match är precis vad det låter som. Slåss mot de bästa av de bästa i rangordnade strider. I väntan på att din motståndare ska paras ihop med dig kan du spela andra lägen. När motståndaren är redo, börjar matchen direkt.

Local Mutiplayer tillåter upp till 8 konsoler att koppla upp sig mot ett LAN. Därefter kan alla spela på samma sätt som Party Match.

När du spelar erhåller du prispengar som du sedan kan använda för att spela ARM Getter, ett minispel där du vinner loot i form av boxningshandskar – så kallade ARMS. Skulle du få dubbletter uppgraderas den befintliga handsken för att göra mer skada i strid.

Karaktärer

ARMS har tio kämpar vid releasen. Persongalleriet är varierat, med allt från robotar och mumier till popartister och ninjor. Alla har de olika egenskaper och unika personligheter. Vilken kämpa passar dig bäst?

Ribbon Girl är en artist som trots sitt söta utseende är snabb och stark.

Min Min är en aggressiv kämpe som föredrar drakhandsken som sprutar eld.

Min Min är en ung kampsportsmästare och frontfigur för familjeföretagets ramenrestauranger.

Helix är en geléman som med sin gelatinaktiga kropp kan sträcka sig över arenan.

Bite och Bark är ett par patrullrobotar. Bark styr sig själv och stör motståndaren och kan agera språngbräda för Bite att hoppa högt upp i luften. Deras superattack slår de ihop sig och blir en större mecha.

Twintelle är en skådespelare som slåss med håret. Hennes kraft är att sakta ner motståndarna med sin stjärnglans.

Springman är den typiska hjälten med det perfekta håret.

Mechanica är intelligent och slåss i en robotdräkt. Med ett jetpack kan hon sväva över arenan och attackera uppifrån,

Ninjara är en mystisk ninja som rör sig ljudlöst. När han undviker slag i luften försvinner han i ett moln av rök.

Master Mummy är en återuppstånden mumie med otrolig tålighet. Han kan skaka av sig lätta slagen utan att tappa balansen. Blir han skadad kan han återhämta sin hälsa genom att blocka.

Kid Cobra är en karismatisk och rörlig kämpa som imiterar ormar. Han är lika smidig och snabb som en kobra.

Vapen

När det kommer till handskarna, de så kallade ARMS, är det viktigt att tänka på tyngden på handsken. Desto mer den väger, desto långsammare färdas de mot sitt mål – motståndarens ansikte! Lätta handskar färdas snabbare men gör mindre skada. Tyngre handskar gör mer skada och kan avvärja motståndarens handskar om de träffas i luften.

Det är även viktigt att välja vilka eller vilket attribut handsken är. Totalt finns det sju attribut på handskarna: eld som tänder eld på motståndare; elektricitet som chockar dem; vind som blåser omkull dem, is som fryser dem; stun som avbryter dem; explosion som spränger motståndaren; och blind som skymmer sikten med smuts.

Demo och release

ARMS släpps den 16 juni, exklusivt till Nintendo Switch. Efter releasen kommer spelet att underhållas med regelbundna uppdateringar där nya kämpar, banor och handskar introduceras. Dessa uppdateringar är gratis.

Är du nyfiken på ARMS rekommenderar vi dig att starta upp Nintendo e-shop på din Nintendo Switch och ladda ner ARMS – Globar Testpunch, ett tillfälligt event i vilket fans kan testa spelet på givna datum. ARMS – Globar Testpunch är aktivt mellan den 27-28 maj och 3-4 juni. Passa på att prova ARMS dessa dagar! ARMS – Globar Testpunch kan laddas ner redan idag.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.