BLIZZCON 2017: En kärleksförklaring – Blizzardworld

Overwatch

Årets spel 2016
PC Playstation 4 Xbox One
8

Mycket bra

7.3

Användarbetyg

BLIZZCON 2017: En kärleksförklaring – Blizzardworld

BLIZZCON 2017: En kärleksförklaring – Blizzardworld

För några år sedan tog idén form. Chris Metzen satt i panelen och fick en fråga, men Chris ville istället prata om en nöjespark med Blizzardtema. En kul idé, bara. Han frågade Michael Chu, som satt i panelen för första gången, som sa ”nejnejnej, släpp det”. Chris sket såklart i uppmaningen och började prata om det iallafall. Idén satte sina spår hos gänget på Blizzard och nu har det blivit verklighet. Det är en fantastisk tribut till de fantastiska världar som de skapat och det är väl förtjänat.

Blizzardworld är en nöjespark som hyllar alla spel som finns hos Blizzard. Det finns dock inget Overwatch i parken. Så i världen Overwatch utspelar sig i finns Blizzard, men de har aldrig utvecklat spelet som nöjesparken finns i.

Hur tar vi oss fram?

Kartan är en hybridkarta – den startar som assault och går över till payload. Defenders startar i Heroes of the Storm-arkaden, medan attackers startar i Hearthstone-tavernan.

Attackers rör sig mot portarna i Stormwind, men kan även smyga in via Lost and Found Vikings.

Det finns gott om ställen att flanka på, som Fargodeep Mine eller Flight to Duskwood. Om du känner för en paus kan du kika förbi Snaxxramas för en burgare och lite deathwings.

Designen i den första choken är något av en liten arena, som låter spelare hitta high ground för att snipa eller granata intet ont anande motstånder nedanför. Det finns många vägar att ta sig hit för både attackers och defenders, för att slutligen rasa samman i en teamfight vid statyn.

När attackers tar sig förbi choken får de payloaden och rör sig vidare från Warcraftområdet. De kommer då in i Starcraftdelen, där de rör sig förbi en siege tank och Pylon Terrace. Det här området är väldigt stort och har många högre punkter för bakhåll och flankningsmöjligheter.

När attackers når den första checkpointen når de Diabloområdet. Deras nya spawnrum blir vid Black King Ride, medan defenders hamnar i kontrollrummet för parken.

Här kommer attackers pusha vidare in i Leoric’s Manor och hela vägen fram till Skeleton King.

Inuti Leoric’s Manor finns det, precis som i Diablo-spelen, tonvis av saker att slå sönder. Det kanske t.o.m. finns lite lore att hitta här inne. Det finns även tonvis av ställen för Genji att flanka runt och vara jobbig på, men det gäller att se upp för alla avgrunder här inne.

Blizzardworld är en kärleksförklaring till alla spel de har skapat. Det är för fansen – både för dem själva och spelarna. Blizzardworld är fullt med fantastiska referenser; föremål, ljud – allt möjligt.

Skins…dessa underbara skins

Eftersom detta är ett otroligt speciellt projekt för Blizzard kommer vi även få en bunt skins att fira det med. Och vi älskar skins. Ta en titt här nedan.

Vi kan även glädja oss åt att i starten av 2018 kommer dessa skins vara med i den vanliga rundan av skins. Jag vill hålla mig professionell här så jag får springa runt, skratta exalterat och skrika för mig själv lite senare. Det är så här kärlek känns.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Glömt lösenord

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com