BLIZZCON 2017: Utforska de nya kontinenterna i Battle for Azeroth

BLIZZCON 2017: Utforska de nya kontinenterna i Battle for Azeroth

The Horde har sitt fäste i väst på Kalimdor, Alliansen har sina kungadömen i öst och ett enormt hav som skiljer dem åt. Oavsett vem som avfyrade första skottet så är kriget igång. Det spelar ingen roll vilken sida vi är på – alla vill försvara sitt land och sitt folk. För att göra det behövs arméer och båda sidor kommer frenetiskt leta efter allierade.

Kul Tiras (the Alliance)

Kul Tiras är en ögrupp som grundades för 3000 år sedan då människor sökte sig dit för att hitta ett nytt hem. Då det är en samling öar är invånarna vana sjöfarare och byggde upp en av de starkaste flottor världen skådat. Idag har Kul Tiras tre olika territorier

Tiragarde Sound

Tiragarde Sound är det centrala territoriet. Ledaren för Tiregarde är Katherine Proudmoore, mor till Jaina. Med en brokig skara av monster hunters är invånarna i Kul Tiras härdade och tuffa, fullt vana vid motstånd och utmaningar.

Drustvar

Drustvar är den södra regionen på Kul Tiras. Beklädd i skog styrs regionen av Huset Waycrest. Det är här Kul Tiras huvudsakliga export av vapen, rustning, samt korv (på riktigt!). Det sägs att Drustvar är hemsökt, men det är mer en hörsägen och skrock…eller?

Stormsong Valley

Till skillnad från Tiragarde Sound och Drustvar är Stormsong Valley ett grönskande paradis. Det är här skeppen byggs för Kul Tiras. Varvarbetarna tar skeppsbygget på ett nästintill fanatiskt allvar och måste välsigna varje del av skeppen innan de låter dem sjösättas. Varje. Del. Stormsong har även ett bekymmer med mörka krafter som försöker invadera från havet, men de håller tillbaka dem. Det och en massa quilboars. Dessa jobbiga jävla quilboars…

Zandalar (the Horde)

Ögruppen Zandalar uppstod för 16000 år sedan. Det var en gång en del av fastlandet, men sjönk i havet. Idag är det en ögrupp, fortfarande bebodd av troll. De är ihärdiga och tåliga, så de anpassade sig till sitt nya, mer blöta landskap. Uppdelat i tre territorier är Zandalar hem för ett urgammalt trollimperium, där tumult ständigt råder.

Zuldazar

Den södra delen av ögruppen är huvudstaden på Zandalar och erbjuder ett frizon för troll. King Rastakhan regerar i huvudstaden och erbjuder oss att utreda ett uppror som pågår. De invaderas även av blood trolls så freden hänger på en skör tråd.

Nazmir

Det östra territoriet var en gång ett grönskande landskap, men efter Cataclysm lyckades Deathwing förstöra faunan. Nazmir är nu ett spöklikt träsklandskap där blood trolls trivs. Det är samma troll som försöker invadera Zuldazar. Territoriet bebos bl.a. av Loa, skogsandar som dyrkas av trollen. Det talas även om underjordiska platser där det ska finnas hemligheter om titanerna. Dessa hemligheter kan förgöra världen om de hamnar i fel händer.

Vol’dun

Det tredje och norra territoriet är Vol’dun var en gång en enorm djungel, men har med tiden förvandlats till en öken. Brottslingar blev utstötta till detta tomma landskap för att dö. Ormfolket sethrak har även ett eget samhälle i detta område. Allt är dock inte ondskefullt och skrämmande. Vi kommer även presenteras för en ny ras – vulpera. Bland skitiga troll, sliriga ormvarelser och karga landskap är vulpera det där fluffiga, mysiga undantaget i en annars ogästvänlig värld.

Det finns alltså sex zoner, uppdelade på två kontinenter där du kan levla upp i de olika zonerna. De kommer använda samma zone scaling som tidigare och kommer låta dig dra upp din karaktär till 120 på ditt eget vis. Resten av världen öppnar upp sig vid 120 och kommer erbjuda emissaries och world quests. . ”War Campaign” kommer vara ett moment som låter dig slåss för din faction och är en genomgående faktor genom spelandet.

Allierade raser får börja på en lite högre level, vid 20. När du väl låst upp en ny ras kan du byta till den on the go. Du kommer inte behöva starta en ny karaktär. Om du levlar upp dina allierade till 110 kommer du även få tillgång till en Heritage Armor som ger dig skryträtt inför andra spelare. Syftet, rest storymässigt, är att du ska hitta nya allierade inför det krig som väntar. De raser du lyckas allierade dig med kommer bli spelbara när de väl sluter upp med dig. Det kommer finnas sex raser vid release, men fler kommer dyka upp. Horde kommer få nightborne, highmountain tauren och zandalari trolls att välja bland, medan Alliance får void elves, lightforged draenei och dark iron dwarves.

 

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Glömt lösenord

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com