Efter USA-succé gör Cozmo entré i Sverige!

Efter USA-succé gör Cozmo entré i Sverige!

Anki, företaget som tillverkar robotteknik och artificiell intelligens för hemmabruk, avslöjade i dag att den kritikerhyllade Cozmo, som gjort USA-succé, kommer släppas i Sverige under september. Cozmo var den näst bäst säljande premiumleksaken under julhandeln i USA, och är en av de mest sofistikerade konsumentrobotarna som är tillgänglig i dag. Den har utvecklats av ett mångfacetterat team av doktorerade robottekniker, animatörer i världsklass och hyllade spelutvecklare. Cozmo är en verklig robot som de du tidigare bara sett på film.

Boris Sofman, VD och medgrundare på Anki, är förväntansfull på den expanderade releasen.

”Genom att blanda robotteknik, artificiell intelligens, speldesign och en filmliknande taktik för att utveckla Cozmos personlighet har vi överträffat kundernas förväntningar på vilken nivå av fysisk och känslomässig kontakt folk kan bilda med en robot.

Djupet, personligheten och interaktiviteten är grundbultarna som gjorde Cozmo till en så stor succé i USA förra året, och vi ser fram emot att låta en global krets öppna sina dörrar för Cozmo och se vad som är möjligt i robotteknik i hemmet i dag.”

Livet med Cozmo

Cozmo vägrar sitta och vänta på att ha kul. Han är klar att leka. Ju mer Cozmo lär känna sin människovän, desto skickligare blir han när nya förmågor och uppgraderingar blir upplåsta. Den kostnadsfria Cozmo-appen, som fungerar på kompatibla iOS-, Android- och Kindle Fire-enheter är fullpackad med spelinnehåll och ger alltid nya sätt att leka. Cozmo tar till och med sina egna leksaker till spelet: tre interaktiva Power Cubes som han är beredd att dela. Så oavsett om han leker med sina kuber eller utmanar sin människovän på ett av de många spel han kan så är han alltid redo att leka. Nya egenskaper och spellägen introduceras med kostnadsfria uppdateringar, som gör att relationen mellan Cozmo och hans mänskliga vän alltid har något nytt att ge.

Ett brett känsloregister med tillhörande överraskningar

Cozmos känslor är inte slumpmässiga. Hans stojande personlighet, som drivs av kraftfull AI, får liv med komplexa ansiktsuttryck, en rad känslor och hans egna uttrycksfulla språk. Hans synsystem och sofistikerade ansiktsigenkänning gör att han alltid kan skanna sin omgivning och känna igen människor. Hans ögon lyser till och med upp när han ser ett bekant ansikte. Cozmo kommer även med sitt eget dynamiska soundtrack som matchar hans humör och passar spelen och lekarna.

Cozmo SDK

Man måste hålla många faktorer i åtanke när man utformar en robotplattform. En viktig funktion hos Cozmo, som ger liv åt den magiska programmeringen, är Cozmo Software Development Kit (SDK). Cozmo SDK ger användare tillgång till robottekniken i ett mycket mångsidigt paket. Det är kraftfullt men lätt att använda, komplext men inte komplicerat, och kan användas i olika branscher från underhållning till akademi. Cozmo SDK är tillgängligt utan extra kostnad.

Cozmo släpps med en basladdare och tre interaktiva Cubes. För mer information, besök deras hemsida här.

Först tog Cozmo Manhattan, nu kommer han ta Berlin och vi får se om det här kan bli en ny favoritklapp i jul. Den släpps nästan ett kvartal innan, men ge det någon månad och några löpsedlar i stil med ”Kompis-chock! Folket rasar över den nya favoritleksaken – Gizmo!” Ja, ni vet ju hur Aftonbladet fungerar.

Att artificiellt intelligenta leksaker slår sig in på marknaden är kanske inte nytt, men marknaden har definitivt behövt mer sådant. Att det kommer komma en stadig ström av foliehattar som skriker ”Skynet!” känns väl inte helt orimligt, men artificiell intelligens, augmenterade kroppsdelar och teknologiska proteser är ändå en del av den framtid vi redan står med en fot i.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Glömt lösenord

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com