Dark Souls skapare bekräftar att serien är slut…men ändå inte.

Kommer ni ihåg vårt aprilskämt om nästa IP från teamet bakom Dark Souls 3?
Det var en rolig tanke och inte långt från sanningen, då Hidetaka Miyazaki har viljat leka med just de elementen, men inget har hittills bekräftats.

Vad som KAN bekräftas är dock att de faktiskt har börjat jobba på en ny IP.
”Dark Souls 3 är det sista spelet i Soulsserien” säger Miyazaki. Vi har vetat under en viss tid att han har viljat ta sig bort från serien, samt den andliga föregångaren Demon’s Souls och Bloodborne. Men i kölvattnet av succén till Dark Souls 3 har många av oss hoppats på att han skulle ändra uppfattning kring det.

Det förblev dock ett önsketänkande från vår sida, för det kommer inte hända.
I en intervju med den Taiwanesiska sidan GNN Gamer, översatt av NeoGAF och Google Translate, har Miyazaki gjort saker väldigt tydliga: ”Dark Souls 3 kommer få ett antal DLC’s, precis som tidigare spel. Men det finns absolut inga planer på några uppföljare just nu. Inte heller några spin-offs eller tie-ins.”

Trots att det inte finns några Soulsspel planerade på FromSofts schema har Miyazaki har sagt att det inte är helt uteslutet att det kommer fler Soulsspel. Han har dock sagt att han vill gå vidare.

“Om en utvecklare från FromSoft kommer till mig om fem år och bönar och ber: ”Snälla, låt mig göra ett till Dark Souls” skulle jag inte slå bort nöjligheten på att låta mina anställda få påbörja ett nytt projekt” förklarar han. Detta skulle isåfall inte vara första gången, då många av oss känner till Dark Souls 2 som utvecklades utan hans inblandning.

“Vad som är helt säkert just nu är att för mig personligen är Dark Souls ett avslutat kapitel.” säger Miyazaki. ”Så istället för att göra ytterligare en uppföljare tycker jag att det är dags att vi tar ett steg i en ny riktning. Utvecklingen av en ny IP är redan på gång.” Det är dock osannolikt att denna nya IP är Soulsrelaterat, som Bloodborne. Miyazaki har t.o.m. avslagit en remaster av Demon’s Souls.

”Vi vill prova på nya saker” säger han.

Tråkiga nyheter för Soulscommunityt, men det kan vara bra att sluta när man är på topp, så att det inte blir ett urvattnat, uttjatat koncept som få ens är intresserade av. Vi får se vad Bandai Namco tycker om det, dock. Miyazaki har i princip sagt att Dark Souls-serien kommer kunna fortsätta på något vis, även om FromSoft inte är intresserade av det.

Dark Souls 3 får sin första DLC i höst.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.