Deus Ex-familjen utökas med artisten Sascha Dikiciyan

Igår gick Square Enix och Eidor Montreal ut med att Michael McCann (mannen bakom soundtracket till Human Evolution) får sällskap i Mankind Divided. Den prisbelönta artisten Sascha Dikiciyan, även känd som Sonic Mayhem, kommer medverka med sin talang i spelets soundtrack.

Personen som ansvarar för ljudet, Steve Szczepkowski, kommer se över processen och hjälpa till att skapa ett sömlöst steg över från Human Revolution. Världen som Deus Ex utspelar sig i har förändrats avsevärt i samband med de slutgiltiga händelserna i Human Evolution, vilket ledde fram till Aug-incidenten. Den gyllene tidsålder för augmentationer (förbättringar) är över och mekaniskt förbättrade människor har segregerats från resten av samhället. Mankind Divided kommer behandla tyngre ämnen och som ett resultat kommer musiken återspegla denna atmosfär som den nya världen fört med sig. Den spelar en nyckelroll i att dra in spelaren i den mer vuxna och mörka atmosfären av spelet, men kommer ändå hålla sig trogen till spelets distinkta och karaktäriserade stil.

Lyssna på Sascha Dikiciyan’s alster i Deus Ex: Mankind Divided 101 trailern, samt Adam Jensen 2.0 trailern.

”Det var viktigt för oss att bygga på den starka grund som Human Revolution lade, men även att låta [musiken] stå på egna ben. Allteftersom märkte vi att spelet är mycket större än förväntat, så vi bestämde oss för att plocka in en till kompositör i teamet. Sascha Dikiciyans musik stod ut,” säger  Steve Szczepkowski. ”Efter att ha talat med Sascha kände vi att vi delade samma idé och ambition för musiken i Deus Ex. Saschas influenser speglar våra på många sätt, men han tar även med sig många nya influenser till sketchbordet. Sascha är totalt insvept i den musikaliska känslan som Deus Ex ger. Han är ett stort fan av serien och det kommer märkas tydligt i hans kompositioner. Vi kan knappt bärga oss med att få visa människor det jobb vi har lagt ned på det här och vi är alla exalterade över att han nu är en medlem i Deus Ex-familjen!”

Musiken i Human Revolution är ett av de starkaste korten det spelet spelar och den satte en fantastisk och unik känsla på världen som annars skulle ha känts ganska platt och opersonlig. Musiken är mästerligt skriven, både vad gäller ljudbild och melodier, men även hur den fångar känslan i spelet. Att Michael McCann skriver musiken till uppföljaren är ett otroligt gott tecken.

Sumthing Else Music Works och Eidos-Montréal släpper soundtracket till Deus Ex: Mankind Divided i höst.
Deus Ex: Mankind Divided släpps den 23:e Augusti till PlayStation 4, Xbox One och PC.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.