Disneys spelklassiker gör comeback till konsol

När jag växte upp i början av 90-talet var de tecknade Disneyprogrammen på tv en självklarhet. Både jag och mina generationskompisar har ljuva minnen från tiden när Disney ägde vår uppmärksamhet. Likaså var Disneyspelen till NES klara favoriter där åtskilliga timmar spenderas framför dumburken. Vem minns inte månbanan med Joakim von Anka i kultförklarade DuckTales?

Nu satsar Capcom på att ge guldkornen som Disney pumpade ut under 80- och 90-talet. I samlingen The Disney Afternoon Collection kommer sex titlar att ges ut i remasterversion till PC, PS4 och Xbox One den 18 april.

Följande titlar är Chip ‘n Dale: Rescue Rangers, Chip ‘n Dale: Rescue Rangers 2, Duck Tales, Duck Tales 2, Darkwing Duck och Tale Spin. Samtliga versioner är i HD-format med 1080p i upplösning.

 

Började spelkarriären hösten 1993 med ett SNES och därefter har konsolerna rullat på genom årens lopp. När jag inte spelar studerar jag till lärare på Göteborgs Universitet och försöker gymma några gånger i veckan. Har fobi för mörker och fäbless för sopsortering och grymma actionspel. Anser att Resident Evil 2 och Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com