Final​ ​Fantasy​ ​VII-konserten​ ​Melodies​ ​of​ ​Lifestream spelar ​i​ ​Stockholm

För första gången utanför Japan får Final​ ​Fantasy​ ​VII en dedikerad konsert med ​Melodies​ ​of​ ​Lifestream ​i​ ​Stockholm.

Foto: Duco de Vries

Den tidlösa klassikern Final Fantasy VII fyller 20 år, detta tänker man fira genom att hålla en dedikerad konsert i Stockholm baserat på Nobou Uematsus älskade melodier. Melodies of Lifestream heter konserten och den hålls på Radiohuset, Studio 2 i Stockholm den 11 november klockan 19:00.

Biljetter köper du här. De kostar 25€ (cirka 240 SEK).

Melodies of Lifestream är en pianokonsert som debuterade förra året i Helsingfors, Finland till 480 besökare och fans. Konserten framförs av holländska musikern Ramon van Engelenhoven som vunnit flera priser i klassisk piano. Han älskar också spelmusik.

Final Fantasy VII har en otrolig mängd bra melodier och musik. Det faktum att vi kan ge spelet sin
helt egen konsert 20 år efter att spelet kom ut, visar hur ikonisk musiken av Nobuo Uematsu har
blivit.
– Ramon van Engelenhoven, musiker.

Konserten spelar musik från spelets handling, från början till slut, så ni som tagit er genom Final Fantasy VII vet vad som väntar. Programmet består dels av de klassiska arrangemangen av Shiro Hamaguchi och Hiroyuki Nakayama, samt av nya arrangemang av Ramon själv.

Konserten anordnas av det finska spelmusikföretaget VGM Tiger Productions. Företagets grundare Nikolas Broman har gått på över 70 spelmusikkonserter runtom i världen och ser Melodies of Lifestream som en sällsynt föreställning.

Genom att dedikera en hel konsert till Final Fantasy VII kan vi gå djupt in i spelets handling och musik. Konserter som är ägnade till endast ett spel är sällsynta i Europa, och vi är stolta över att vara de första som kommer med detta koncept till Sverige.
– Nikolas Broman, VD VGM Tiger Productions.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Glömt lösenord

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com