Gammal hjälte återvänder till Overwatch

Vissa ser upp till hjältar som ett nära ouppnåeligt ideal att sträva efter. Andra ser hjältar som falska ikoner för makter som inte borde existera. Det finns dock de som växer upp bland hjältar, där de heroiska individer många ser som fjärran idoler snarare är vänner och mentorer.

Fareeha Amari, idag mer känd som Pharah, tillhör den senare kategorin: för henne var omvärldens hjältar bara nära bekanta. Hon fick tidigt lära sig om vikten av att försvara rättvisan, men hennes mor Ana var tveksam angående dotterns ambitioner. Ana själv var en av de ovan nämnda hjältarna i egenskap av krypskytt för den vid tidpunkten populära organisationen Overwatch och hon hade tagit fler liv för mänsklighetens bästa än hon var villig att ignorera. Hon försökte sitt yttersta för att få in dottern på ett annat spår, men innan hon han slutföra detta projekt gick en annan uppgift kritiskt fel. I en duell med en annan, för oss mycket bekant, krypskytt blev hon skjuten i huvudet och antagen död, men så var inte fallet. Utöver ett förlorat öga misslyckades hon dock med att beskydda de personer hon satts att vaka över, så att omvärlden trodde hon var död tog hon som en chans att gå under jorden. Efter många år har dock världens intriger ännu en gång nått sin smältpunkt och den gamle hjältinnan plockar ner geväret för en sista batalj för mänsklighetens bästa.

Ana fyller inte en, utan två nischer som har känts lite väl magra tidigare. Som många redan har spekulerat om ser hon ut att vara en hybrid mellan support och sniper. Utöver att pricka fiender i huvudet kan hennes gevär även hela allierade, hon tycks ha en granat för att öka skadan fienden tar och slutligen någon form av bedövningsvapen för att stoppa de som kommer för nära. Hennes ultimata förmåga verkar vara en buff som ökar både hastighet och skada för den markerade spelaren. Denna gamla damen ser helt klart intressant ut, så nu kanske folk kan börja överväga att supporta mer.

0 Delningar
Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.