Höstlovet blir Spellovet tillsammans med Sverok

Sverok E-sport

Under höstlovet arrangerar spelhobbyförbundet Sverok evenemanget Spellovet för det 17:e året i rad. Under veckan kan barn och unga över hela landet delta i hundratals aktiviteter där spel är den gemensamma nämnaren.

Under skolornas höstlov arrangerar Sverok Sveriges mest omfattande spelarrangemang, Spellovet. Spellovet är en nationell manifestation för spelkulturen där tusentals deltar i evenemangen som Sveroks föreningar organiserar, allt från spelcaféer och brädspelskvällar till figurspelsturnéringar och LAN. Det skriver Sverok i ett pressmeddelande

– I takt med att spelandet i Sverige växer i alla olika former så har även Spellovet fler evenemang i år än på länge. Det är kul att kunna visa upp vilken stor del spelhobbyn utgör i unga människors liv, säger Nicholas Ranégie, projektledare för Spellovet.

En viktig uppgift för Spellovet har alltid varit att öppna upp spelhobbyn och att ge fler barn och unga chansen till ett meningsfullt och roligt höstlov. Därför har Sverok under hela året arbetat för att kunna skicka ut olika typer av spel till deltagande föreningar. I år väger Spellovslådan hela 11 kilo och innehåller rollspel, brädspel, digitala spel fantasyböcker och mycket mer. Genom att erbjuda en bred uppsättning spel hoppas ungdomsförbundet kunna skapa nyfikenhet hos föreningarna att upptäcka nya intressen inom spelvärlden.

– I år har vi lyckats locka fler föreningar än på många år säger Nicholas. Vi har föreningar så långt ner söderut som till Malmö och så högt norrut som till Skellefteå. Det är jätteroligt att se så stor delaktighet!

För att hitta eventen närmast dig, besök spelkartan.se/spellovet.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Glömt lösenord

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com