Lär känna de nya monstren i Pokémon Sun och Moon

The Pokémon Company International och Nintendo avslöjade nya kraftfulla ”Z-Moves” utöver de nya karaktärerna och de Pokémons som kan hittas i det efterlängtade Pokémon Sun och Pokémon Moon. Spelen kommer släppas exklusivt till Nintendo 3DS och släpps i Nordamerika den 18:e November.
Trailer: https://youtu.be/O3jjynIAJ20

Z-Moves är ett nytt element som introduceras i striderna i de nya spelen och kan bara utföras en gång per strid. Alla Pokémons kan använda Z-Moves i strid. För att använda Z-Moves krävs två viktiga föremål; Z-Ringen och en Z-Kristall. Z-Ringen används av tränaren och den tillhörande kristallen placeras i själva ringen. Om en Pokémon har samma typ av kristall som tränaren kan de synkronisera och använda en extrastark attack.

TOMY International kommer lansera Z-Ringen hos diverse återförsäljare. Yep – vi pratar om en fysisk ring att använda som spelare. Inte något digitalt som du equippar i spelet. Z-Ringen kan lysa upp, vibrera och spela ljud som samverkar med bild och ljud från spelet.

Pokémon Sun/Moon kommer äga rum på en tropisk ögrupp; fyra naturliga öar och en byggd av människor.
Alola är omgett av hav och har en ekologisk mångfald som utgörs av bl.a. Pokémons som lever där, men även Pokémons som dykt upp utifrån. I Alola lever Pokémons och människor tillsammans i en väldigt nära relation och har därigenom utvecklat en civilisation som är olik andra regioner.

En aspekt av den speciella Alolakulturen är öarnas utmaningar, en äventyrlig rit där du reser från ö till ö och tar dig an de utmaningar som bjuds. Vid slutet av varje prövning kommer tränarna få möta en mäktig Pokémon känd som en Totempokémon. En totempokémon är mycket större än de andra av sitt slag och dess kropp är täckt av en särskild aura. När totempokémons slåss kallar de till sig andra pokémons att slåss med dem. Med support från sina allierade blir totempokémons starkare. Att kalla till sig kamrater är dock inte unikt för totempokémons, då vanliga pokémons kan göra detta också. När en tränare väl har klarat av prövningen kan denne resa vidare till nästa ö och möta nästa utmaning.

Varje prövning har en kapten, vars roll är att erbjuda hjälp till tränarna. Alla kaptener är själva tränare som tagit sig an prövningen deras respektive ö har erbjudit dem.
Lana är en kapten var expertis ligger i vattenbaserade Pokémons. Hon är hängiven sin familj och är en pålitlig äldre syster som tar hand om sina yngre systrar.
Kapten Mallow är en expert på gräsbaserade Pokémons. Hon älskar matlagning, men det verkar ibland som att hennes smak är lite…speciell.
När det kommer till elektriska pokémons är det kapten Sophocles som står för expertisen, med ett gott öga för ingenjörskonsten har denne en hel del maskiner på sin meritlista.
Kapten Kiawe har specialiserat sig på eldbaserade pokémons, och tillsammans med sin Marowak har han studerat de traditionella danserna som har vandrat mellan generationer i Alolaregionen.

Varje ö har en ledare, kallad Kahuna, som styr över öarna. Dessa Kahunas är utvalda av pokémons som beskyddare.
Hala är Kahuna på Melemele Island, den ö som protagonisten precis har flyttat till. Det är Hala som ger spelaren sin första pokémon.

Bland de nya ansiktena ser vi bland annat:

Alolan Exeggutor (Grass/Dragon)
Till skillnad från andra Exeggutor har Alolaversionen ett fjärde huvud – på sin svans.

Alolan Vulpix
Det sägs att Vulpix kom till Alolaregionen tillsammans med människorna, men denna pokémon rörde sig vidare till de snötäckta bergen för att undvika det vanliga klimatet andra pokémons bor i. Detta gar bidragit till dess skepnad.

Alolan Ninetales (Ice/Fairy)
Alolaversionen av Ninetales kan skapa iskristaller från pälsen som täcker dess kropp. De kan använda kristallerna för att blockera attacker eller skapa kulor av is som de sedan skjuter som projektiler mot sina motståndare.

Alolan Sandshrew (Ice/Steel)
Sandshrew har en historia av att leva i ökenlandskap, men kontinuerliga vulkanutbrott har fått dem att fly öknen till ett kallare klimat.

Alolan Sandslash (Ice/Steel)
Alolaversionen av Sandshrew kan utveklas till Alolan Sandslash med en taggig rygg täckt av is.

Oricorio
Oricorio byter form genom att dricka nektarn från särskilda blommor. Den har fyra olika former, en för varje ö i Alola. Det verkar som det bor olika Oricorios på de olika öarna.
Baile Style Oricorio (Fire/Flying) är väldigt passionerad och laddar krafterna genom dans. Den sänder iväg ett lugnande fluff när den dansar.
Pom-Pom Style Oricorio (Electric/Flying) är väldigt vänlig mot människor och använder dansen för att motivera och höja moralen hos tränare som känner sig nedstämda. När den dansar laddas dess gjädrar med elektricitet.
Pa’u Style Oricorio (Psychic/Flying) agerar efter eget ackord, vilket ibland kan göra den svår att ha att göra med. Den kan boosta sina psychic-krafter genom dansen.
Sensu Style Oricorio (Ghost/Flying) är tysta och samlade. Med dess dans kan den göra sig själv starkare i strid.

Minior (Rock/Flying)
Minior har formats i stratosfären och lever på partiklas därifrån. När den konsumerat tillräckligt med partiklar blir deras kroppar tunga och de faller ned till planetens yta. Minior har ett hårt skal som täcker kroppen.

Gumshoos (Normal)
Gumshoos är evolutionen av Yungoos. Den kan kalla till sig Yungoos för att slåss mot de tränare som gett sig på prövningen.

Fomantis
Fomantis är nattvarelser och utför fotosyntes när den sover på dagen genom att sträcka ut sina blad i alla riktningar. Då det är farligt att vara på samma ställe en längre tid börjar Fomantis leta efter nästa sovplats så snart solen börjar gå ned.

Lurantis
Lurantis drar till sig motståndare med sitt blomliknande utseende och doft. Sedan besegrar den dem. Den sägs vara en av de vackraste av alla gräsbaserade pokémons, tack vare sin fantastiska färgning och eleganta form.

Mudbray (Ground)
Mudbray kunde en gång hittas över hela världen, men den blev utrotningshotat och är nu en skyddad ras. Det sägs att den bara finns i det vilda i Alolaregionen numera.

Vill ni kika runt på de Pokémons som kommer dyka upp kan ni klicka er vidare här.

För mer information om Pokémon Sun/Moon, besök deras hemsida.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.