Lås era dörrar – Skum pokémontränare i trakterna

Flertalet polisanmälningar har sedan gårdagen skapat oroligheter bland Hau'olis invånare. Pokémonkaptenen Ilima kallar händelsen "förfärlig".

Under gårdagen mottog polisstationen i Hau’oli, på Melemele i Alola, flera ovanliga anmälningar. Vad som först antogs vara ett skämt från uttråkade tonåringar visade sig snart ha drabbat många hushåll på ön. Någon hade olovligen sovit i deras sängar.

Brotten som misstänkts ha ägt rum under tisdagen saknar juridisk rubricering men har spridit oro bland invånarna. Kaptenen för Melemeles öutmaning, Ilima, var en av de drabbade och den som först anmälde incidenten.

– Inget var stulet konstigt nog, säger Ilima som ansvarar för Melemeles öutmaning. Men mina rena och fina lakan är nedsmutsade, det är förfärligt.

Polisen efterlyser detta barn och dess föräldrar.

Ingen av hushållets två hembiträden såg någon annan i huset under dagen. Däremot fångade familjens säkerhetskameror ett barn i tioårsåldern lämna huset vid tolvtiden. Iklädd i en hatt och ryggsäck misstänker polisen att det är en pokémontränare på sin öutmaning. Det är däremot ingen tränare som Ilima känner igen.

Ett äldre par som bor i utkanten av rutt två, norr om Hau’oli, vittnar om ett identiskt förfarande. Kvinnan i hemmet berättade att deras son Guzmas säng stökats till. Likt Ilima, var Guzma en gång i tiden en framgångsrik pokémontränare, men osämja med öns kahuna Hala ledde till att Guzma gick under jorden. Rykten säger att han nu leder ett gäng bråkmakare vid namn Team Skull, men mamman var snabb med att dementera ryktena.

– Jag vet att rykten svävar runt om att vår Guzma är inblandad hemska saker, men jag vet att det är lögner.

Om händelserna har något samband vill polisen inte kommentera på, men på sociala medier talas det om en ”seriesnoozare” som hemsöker berömda pokémontränare. Andra kallar den för en ”sängmarodör” som får njutning av att sova i andras bäddar och ta in dess lukter.

Polisens preliminära undersökningar visar att sängmarodören lämnat efter sig näringsrik jord. Detta leder kåren till att tro att förövaren rör sig mycket i naturen, specifikt bland högt gräs. Den misstänkte har ännu inte gripits men polisen uppmanar alla att låsa sina dörrar och lita på väktarna.

– Jag vet inte hur det är i andra regioner, men det är ganska fridfullt här i Alola, säger Melemeles polischef. Om du trots allt gör något riktigt åkallar du vreden hos väktarna.

Väktarna är Alolas flyktiga beskyddare, mytiska pokémon som enligt sägnen dyker upp under svåra tider. Det sägs att Melemeles väktare, Tapu Koko, är en nyfiken och lättretad pokémon som färdas med åskan.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.