Life is Strange: Before the Storm anlitar brittiska indiebandet Daughter

Förutom licensierade låtar får Life is Strange: Before the Storm originalmusik från brittiska indiebandet Daughter.

Life is Strange: Before the Storm anlitar brittiska indiebandet Daughter

Uppföljaren till kultklassikern Life is Strange får originalmusik från brittiska indiebandet Daughter och redan den första september släpps albumet, Music from Before the Storm, med musiken från spelet. Förutom övriga, licensierade låtar, innehåller spelet Life is Strange: Before the Storm alla låtar från skivan.

Enligt Jon Brooke, chefen på varumärkesavdelningen på Square Enix i London, är syftet med att ta in ett band för Life is Strange: Before the Storm att skriva unik musik som kan förstärka känslorna som förmedlas i spelet – och för att fans ska köpa soundtracket såklart.

Stolta artister

Vi är stolta att ha fått skriva soundtracket till Life is Strange: Before the Storm. Det var första gången som vi jobbade med ett soundtrack för ett spel och vi är hedrade att ha fått jobba med utvecklarna. Vi älskade storyn första gången vi läste den eftersom den handlar om realistiska, kvinnliga huvudroller som är lika känslosamma som de är intelligenta och badass.
– Elena Tonra, lead singer, Daughter

Life is Strange: Before the Storm släpps den 31 augusti på Playstation 4, Xbox One och PC.

Music from Before the Storm släpps den 1 september via Glassnote Records/4AD.

 

 

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Glömt lösenord

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com