Life is Strange: Before the Storm anlitar brittiska indiebandet Daughter

Förutom licensierade låtar får Life is Strange: Before the Storm originalmusik från brittiska indiebandet Daughter.

Uppföljaren till kultklassikern Life is Strange får originalmusik från brittiska indiebandet Daughter och redan den första september släpps albumet, Music from Before the Storm, med musiken från spelet. Förutom övriga, licensierade låtar, innehåller spelet Life is Strange: Before the Storm alla låtar från skivan.

Enligt Jon Brooke, chefen på varumärkesavdelningen på Square Enix i London, är syftet med att ta in ett band för Life is Strange: Before the Storm att skriva unik musik som kan förstärka känslorna som förmedlas i spelet – och för att fans ska köpa soundtracket såklart.

Stolta artister

Vi är stolta att ha fått skriva soundtracket till Life is Strange: Before the Storm. Det var första gången som vi jobbade med ett soundtrack för ett spel och vi är hedrade att ha fått jobba med utvecklarna. Vi älskade storyn första gången vi läste den eftersom den handlar om realistiska, kvinnliga huvudroller som är lika känslosamma som de är intelligenta och badass.
– Elena Tonra, lead singer, Daughter

Life is Strange: Before the Storm släpps den 31 augusti på Playstation 4, Xbox One och PC.

Music from Before the Storm släpps den 1 september via Glassnote Records/4AD.

 

 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.