Nintendo planerar släppa mini-SNES i år?

Nintendo planerar släppa mini-SNES i år?

Förra året gjorde Nintendos satsning att släppa en minivariant av sin forna konsol NES dundersuccé. Hela 1,5 miljoner exemplar skeppades ut innan bolaget blåste av projektet under årsskiftet. Nu går ett rykte om att Nintendo planerar att släppa en mini-Super Nintendo. Lanseringen ska tydligen i slutet av året, troligen under julruschen.

Super Nintendo släpptes ursprungligen i Japan i november 1990 och kom till Europa nästan två år senare. Konsolen blev snabbt känd för sina tekniska styrkor inom grafik och ljud med ett flertal tunga speltitlar. Super Nintendo blev också känd i samband med konsolkriget mot SEGA:s konsol Mega Drive i början av 1990-talet.

Ryktet är inte bekräftat men visst vore det toppen om Nintendo gjorde slag i saken och nylanserade sin nostalgiska guldklimp från 90-talets glada dagar?

Började spelkarriären hösten 1993 med ett SNES och därefter har konsolerna rullat på genom årens lopp. När jag inte spelar studerar jag till lärare på Göteborgs Universitet och försöker gymma några gånger i veckan. Har fobi för mörker och fäbless för sopsortering och grymma actionspel. Anser att Resident Evil 2 och Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Glömt lösenord

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com