Nintendo Switch – vad du vill veta om den nya konsolen

Medan du sov satt Varvat vakna och tittade på Nintendos presentation av Switch. Du kan tacka oss senare.

Tidigare idag sände Nintendo direkt från Tokyo, Japan, en djupgående presentation av sin nya spelkonsol Nintendo Switch. Företagets VD Tatsumi Kimishia inledde sändningen med att ödmjukt tacka alla fans. Därefter följde en tät ström av information från av en ensemble av Nintendogubbar i kavaj. Det här är höjdpunkterna från sändningen och vad vi tror du vill veta.

Release och pris

Nintendo Switch släpps den 3 mars för det rekommenderade priset på $299,99, vilket motsvarar 2800 SEK. Konsolen släpps med Switch-enheten (skärmen och själva konsolen), dockningsstationen, Joy-con-kontrollen (som är två mindre kontroller i ett), ett grepp till kontrollen, en strap att ha runt handleden, HDMI-kabel och AC-adapter. Det släpps även ett paket där Joy-con är färgad i rött och blått, för samma rekommenderade pris.

Joy-con-Pro kontrollen säljes separat.

Spel

The Legend of Zelda: Breath of the Wild släpps samma dag som Nintendo Switch, alltså den 3 mars. Dessutom släpps ett partyspel vid namn 1-2-Switch, där spelare använder den nya Joy-con-kontrollen för att spela tillsammans i tävlingsinriktade minispel, så som revolverdueller.

Andra spel som visades upp var bland annat:

  • Arms, ett boxningsspel med färgglada kämpar slåss med fjädrade armar som de skjuter iväg mot varandra. Släpps under våren.
  • Splatoon 2, med nya vapen, specialvapen, banor och mycket mer. Släpps under sommaren.
  • Super Mario Odyssey, ett Super Mario-spel i 3D där Mario reser mellan världar utanför Svampriket och har en magisk mössa. Släpps julhelgen 2017.
  • Xenoblade 2
  • Fire Emblem Warriors
  • Dragon Quest X
  • Dragon Quest XI
  • Dragon Quest Heroes
  • Dragon Quest Heroes II
  • Project Octopath Traveler, ett helt nytt rollspel från Square Enix där old shool grafik möter 3D och högupplösta effekter.
  • Shin Megami Tensei
  • The Elder Scrolls V: Skyrim
  • Ett spel från Suda 51 som handlar om Travis Touchdown från No More Heroes
  • EA Sports FIFA

Några spel som snabbt visades upp men inte gavs någon vidare information:

  • Skylanders
  • Sonic
  • Rayman
  • Just Dance
  • Street Fighter
  • Minecraft

Nintendo meddelade att 50 företag jobbar med spel till Nintendo Switch och att 80 speltitlar är under utveckling.

Hårdvaran

Nintendo Switch har utvecklats med alla Nintendos andra konsoler i åtanke. Eller som Nintendo själva säger, ”har DNA från alla tidigare konsoler”. Det mest anmärkningsvärda med konsolen är att den kan tas med och spelas utanför hemmet, som en bärbar spelkonsol. Nintendo pratade också länge om den nya Joy-con-kontrollen som går att ta itu och dela med en kompis i lokal multiplayer.

Batteritiden när konsolen inte vilar i dockningsstationen varierar från spel till spel, men enligt Nintendo är tiden mellan 2,5 och 6,5 timmar. Inställningar så som ljusstyrka på skärmen och ljuduppspelning påverkar säkerligen också batteriförbrukningen.

Nintendo Switch släpps också med röd och blå Joy-con för samma pris.

Nintendo Switch kan användas som en traditionell spelkonsol och kopplas upp mot teven, men kan även användas som en tabletop-konsol med hjälp av stödfoten. Joy-con kan dessutom anslutas på sidorna om Switch för att fungera som en bärbar spelkonsol. Nintendo Switch kan självklart kopplas upp mot internet via wi-fi för att åtnjuta onlinespel och tjänster, men kan även kopplas samman med upp till åtta andra Switch för lokalt nätverksspelande.

Nintendo Switch har en tryckkänslig pekskärm, precis som Wii U. Nintendo kommer inom kort att släppa en social applikation till mobila enheter och smartphones som synkar med Nintendo Switch och gör det möjligt att samordna spelsessioner och dela med sig av information till vänner. Nintendo Switch har precis som många andra konsoler även en share-funktion där man enkelt kan ta bilder under sitt spelande och dela dem via sociala nätverk. Efter releasen kommer möjligheten att dela videoklipp också att möjliggöras.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.