Orbit Esport förvärvar e-sportorganisationen Red Reserve

Svenska Orbit Esport AB storsatsar och förvärvar rättigheterna till den USA-baserade e-sportsorganisationen Red Reserve. Red Reserve är en stor kreatör av esport-relaterat innehåll med miljontals följare via mediekanaler som Twitter, YouTube, Facebook.

Orbits olika e-sportlag kommer i fortsättningen att tävla under varumärket Red Reserve och dra nytta av den miljonspridning som Red Reserves olika följare representerar. Det skriver Orbit i ett pressmeddelande.

– Förvärvet av Red Reserve är en milstolpe i verksamheten. E-sporten växer så det knakar och representerar en högintressant målgrupp för sponsorer och annonsörer. Red Reserve ligger nu i internationell framkant både vad det gäller e-sportlag och följare. Vi ska vara med och positionera oss som en av de större svenskägda aktörerna med en organisationsstruktur i stil med större idrottslag. Vi har framsynta och dedikerade ägare som är beredda att satsa och förstår potentialen i det vi håller på med, säger Patrik Andersson, som har lång erfarenhet av e-sport och som tillsammans med bland andra Storytelägaren Jonas Sjögren, är delägare i Orbit.

Förutom CS:GO lag har Orbit också ett Call of Duty-lag som nyligen blev europamästare. Dessutom finns ett eget Overwatch-lag samt kontrakterade proffsspelare inom FIFA 17 och Hearthstone. Orbit och Red Reserve drivs från huvudkontoret i Göteborg med skräddarsydda ”boot-camp” faciliteter för lagen. I Florida finns också ett ”team house” där man kan träna, producera och streama e-sport content.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.