Playstation Experience 2017

I förra veckan hölls den årliga konferensen Playstation Experience, även kallad PSX. Och vi blev bjudna på lite smått och gått från alla möjliga håll. Visserligen en mer stillsam tillställning än föregående år, men ack så trevlig.

Många paneler och personer fick chans att berätta om sina pågående eller tidigare projekt. Här får ni ett axplock av det som jag tyckte var mest intressant.

God of War 4

Det läckta datumet vi rapporterade om för God of War 4 kan vara datumet som gäller. Under konferensen fick vi veta att spelet kommer släppas i början av 2018. Så mars är inte helt omöjligt. Utöver datumet så fick vi veta att spelet kommer vara någonstans kring 25-30 timmar långt.

The Last of Us 2

The Last of Us 2 fick också sin tid i rampljuset. Spelet rapporterades vara 50-60% färdigställt. Och vi fick klara besked om att titeln kommer att spela på våra känslosträngar. Ingen är trygg, inte ens Ellie eller Joel.

Röstskådespelarna Troy Baker och Ashley Johnson bjöd även på denna sång i samband med presentationen. Om texten är metaforisk eller konkret kopplad till handlingen fick vi inte reda på.

Ghost of Tsushima

Utvecklarna Sucker Punch pratade om sin kommande titel Ghost of Tsushima. Ett spel som helt byter inriktning mot deras serie Infamous. Under panelen hade Fox och Harper från teamet detta att säga, ”Du gör något under en lång tid, du vill testa något nytt. Det är kreativt tillfredställande att flippa ur.”,”Det här var definitivt en risk, men en som var värd att ta för vi får skriva ett kärleksbrev till en av våra favoritgenres.”. Spelet kommer vara ett open world där man spelar som en samurai. Ser väldigt lovande ut.

 

Någon mer än jag som vill kasta pengar åt dem bara av att se bilden?

VR

Självklart var det fler spel än dessa som visades upp, men dessa var de som jag blev mest exalterad över. Sist men inte minst så vill jag nämna att The Last Guardian kommer komma ut med ett litet demo till VR. Kanske kan vi hoppas kunna få hela spelet i framtiden.

Vilket spel ser du mest fram emot av allt som visades under PSX? Dela gärna med dig i kommentarerna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.