Det finns en hel del skit att finna i Dark Souls III

DARK SOULS™ III_20160418184652

Bajs har återvänt till Dark Souls III. Pajer av avföringen som introducerades redan i ettan, har genom åren varit ett äckligt föremål att ha med sig i sin utrustning. Jag blev lika överraskad som illamående när jag i trean för första gången plockade upp ett glittrande föremål bara för att inse att det var skit. Allt är inte guld som glimmar.

Vems idé var det att introducera detta vidriga föremål? Vem tyckte det var ett bra beslut att låta skita ner trean med ytterliga två typer av avföringsbaserade föremål? Förmodligen kommer vi aldrig få svar på vems fingrar som luktar illa.

Nope
Akten att kasta bajs på någon i Dark Souls är en högst vedervärdig handling som är obegripligt kränkande. Det räcker inte med att bajset är väldigt giftigt och några välplacerade kokor försätter motståndaren i ett försvagat tillstånd som snabbt leder till döden, det har också motbjudande ljudeffekter och animationer.

Det räcker inte med att stänga munnen eller blockera skiten med en sköld. För att undvika bajsförgiftning måste du undvika att bli träffad. Om du av någon sjuklig anledning skulle sjunka så lågt som att attackera en motspelare med avföring, var då vaksam på att du själv kan förgiftas av att hantera bajset. Plasthandskar skyddar inte.

I trean kan du släppa klasar med bajs efter dig när du blir jagad av en aggressiv anfallare.

Beskriva bajs
När man läser beskrivningarna på de olika bajserna uppdagar det att de ihåliga människorna som befolkar världen i Dark Souls, som dessutom ser ut som skit, har en motstridig dragning till sin avföring. Det är allmänt känt att ihåliga människor gradvis förlorar sitt förstånd vilket skulle kunna leda till det maniska beteendet av att göra pajer av bajs.

Nytt för Dark Souls III är konkelbären som beskrivs som torkat bajs på en stjälk som inte smälts ordentligt. From Software visar här tydliga tecken på kiss- och bajshumor när de skriver ”bajs är bajs och det finns ingen anledning att skilja på håren”. Ja, vilka hår kan de mena, tro?

Humorn är på samma låga nivå som Kojima.

Spelare som kommit en bit på vägen i Dark Souls III har säkert uppgraderat den gamla tjänarinnans butiksutbud med så kallad umbral ash, avkapade händer täckta i aska. Av dem kan tanten på något mystiskt vis producera användbara föremål. Vad kanske inte alla spelare upptäkt är att det även går att hitta en sådan hand täckt i avföring. Handen beskrivs med uppmaningen till att ”njuta av bitterheten ytterligare en gång”. Presenterar man handen till tjänarinnan i Firelink Shrine tar hon tacksamt emot den och säljer därefter bajspajer för 50 själar styck.

Kliva i skit
Dark Souls III är en ångestfylld resa ner i fördärvet med slutdestination döden. Under resans gång kommer spelaren möta ett och annat skräckinjagande odjur som någon designer på From Software drömt ihop. Många av dessa lämnar värdefulla och användbara föremål och vapen efter sig att plundra, men vissa lämnar något mycket hemskare bakom sig. Ett särskilt vidrigt monster lämnar både unika vapen och avföring när den dör. Det ena går inte att plocka upp utan det andra, vilket insinuerar att vapnet är täckt av bajs.

Även om spelare lär sig undvika det glittrande loot som är avföring blir spelaren ändå tvungen att smutsa ner sig. Ett område är nämligen täckt av en trögflytande sörja som förgiftar spelaren med samma gift som bajspajerna innehåller. Den logiska slutsatsen är därför att det är ett kärr av diarré. Vi tar det en gång till, Dark Souls III har ett kärr av flytande avföring.

Vad du än gör, rulla inte i det.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.