Swedish Game Awards 2016 arrangeras i Skövde

Visionen är att expandera internationellt

Sweden Game Arena är Main partner till årets Swedish Game Awards. Och dessutom platsen för årets expo och gala med prisutdelning, den 10 juni.
– Vi är stolta över förtroendet att få samarrangera såväl expo som gala i år, säger Magnus Ling, talesperson för Sweden Game Arena i ett pressmeddelande.

 Swedish Game Awards är en spelutvecklartävling för oberoende spelutvecklare. Den grundades 2002 och är idag Nordens största i sin kategori. Arbetet med tävlingen drivs ideellt av studenter och alla former av partnerskap och samarbeten med sponsorer används för att förbättra tävlingen och till priser till tävlingens vinnare. Årets expo där deltagarna får ställa ut sina spel och den högtidliga galan med prisutdelning i åtta kategorier går nu på export. I år arrangeras den i Gothia Science Park i Skövde.

– Vi jobbar hårt för att Swedish Game Awards ska upplevas som en betydelsefull möjlighet för studenter i hela Sverige. Genom att ta Swedish Game Awards från Stockholmsområdet och till Skövde hoppas vi kunna stärka organisationens vision om att expandera verksamheten till hela landet och så småningom även internationellt. Just Skövde känns som ett naturligt första steg i och med dess koncentration av företag, utbildningar och forskning inom spel, säger Alexander Milton, projektkoordinator för Swedish Game Awards 2016.

– Tävlingen samlar traditionellt sett många av landets vassaste talanger och självklart är det intressant för våra samarbetspartners att vi engagerar oss i tävlingen, både som Main partner och som medarrangör. Det kan leda till såväl anställningar som att utvecklare väljer att starta företag i The Game Incubator, som drivs av Gothia Innovation, och finns etablerad såväl i Skövde som i Göteborg, slutar Magnus Ling.

Årets tävling är öppen för att lämna tävlingsbidrag till och med 20 maj och tävlingsledningen förväntar sig upp emot 200 tävlingsbidrag. I samband med årets gala och expo den 10 juni kommer priser att delas ut i åtta kategorier: Game of the Year, Gamer´s Choice, Best Diversity Effort samt Best Execution inom följande discipliner: Design, Art, Sound, Narrative och Technical development.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.