Bolivias regering kritiserar Ubisoft kring spelvärld

Bolivias regering kritiserar Ubisoft kring spelvärld

Ja, ni läste rätt. Bolivias regering protesterar hur Ubisoft framställer landet i sitt kommande spel Ghost Recon: Wildlands. Uppenbart är det narkotikahandeln och den organiserade brottsligheten i spelet som Bolivias makthavare inte vill förknippa sitt land med. En protest har skickats till Frankrikes ambassad i i den inofficiella huvudstaden La Paz med krav på ingripande i spelutvecklingen från den franska regeringens sida.

Ubisoft försvarar sig med att Bolivias vackra natur och landskap passade ihop med Ghost Recon: Wildlands upplägg och att bolaget inte har avsikter att framställa Bolivia negativt. Huruvida detta påverkar releasen av spelet nu på tisdag låter vi på redaktionen vara osagt.

Tack till Gamereactor och Gameinformer för tips!

Började spelkarriären hösten 1993 med ett SNES och därefter har konsolerna rullat på genom årens lopp. När jag inte spelar studerar jag till lärare på Göteborgs Universitet och försöker gymma några gånger i veckan. Har fobi för mörker och fäbless för sopsortering och grymma actionspel. Anser att Resident Evil 2 och Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Glömt lösenord

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com