Vi har testat Creative SB Inferno

Det är sällan speltillbehör kommer upp när det snackas om spel och gaming men det gör inte dem mindre viktiga för det. Den här gången har Varvat testat headsetet Creative SB Inferno.

Creative SB Inferno är ett par hörlurar med mikrofon, utvecklade för datorspelande men duger lika fint att använda till Playstation 4 eller smarta telefoner och surfplattor. Inferno skapades med en vision i tanke: prisvärda hörlurar som utnyttjar spelens fulla ljudpotential.

Material och design

Hörlurarna är i matt, svart hårdplast med blanka röda detaljer vilket låter ganska trist och billigt i text men den med den fräna formgivningen påminner de om något som en professionell idrottare skulle ha om det var skor. Det kan tyckas överflödigt, men Sound Blasters initialer SB, som stiliserat formar en sköld på själva hörlurarna, är en sjukt nice touch som fick mig att känna mig som en pro gamer när jag spelade. Sedan måste jag säga att sladden, som också är röd, är ett genialiskt designbeslut. När alla andra svarta sladdar trasslar ihop sig, sticker den röda sladden ut och det blir mycket lättare att pilla loss den.

Öronmuffarna är mjuka och av ett luftigt material vilket gör att det inte blir lika svettigt bakom öronen vid långa spelsessioner. Tyvärr är muffarna lite för små och sluter inte riktigt om mina öron – och att påpeka det här hade inte varit befogat om det inte vore för att mina öron är normalstora. Genom att de inte helt täpper till kommer andra ljud från omgivningen in och stör upplevelsen samt, allra viktigast, kommunikationen från andra spelare. Delen som sitter över huvudet har också en mjuk dyna som lättar på trycket mot hjässan vilket drastiskt minskar huvudvärken vid långa sittningar. Att hörlurarna generellt väger relativt lite (under ett halvt kilo) är också en stor fördel.

inferno 1

Ljud och mic

Det viktigaste med ett par hörlurar är ändå dess ljudåtergivning och här briljerar Creative SB Inferno. Utan att pilla bland ljudinställningarna på min PC och Playstation 4 fick jag omedelbart fantastiskt bra ljud med djup och bas. Jag anser att ljudsystemet till min PC är bättre än bra, men efter att ha dragit Inferno över öronen fick spelen helt plötsligt en helt ny ljuddimension jag tidigare gått miste om. På Playstation 4, vars ljud jag i normala fall får genom en några år gammal HDTV, gick inte ens att jämföra med kraften i Inferno. Plötsligt känns det ganska kasst att spela Destiny utan dem.

Mikrofonen är komplicerat att testa på ett rättvist och ärligt sätt då det är först när ljudet återges i någon annans ljudsystem som dess potential framträder. Här spelar såklart uppkoppling mellan spelare en kritisk roll. Creative SB Inferno presterade förvånansvärt bra i de tester jag genomförde. Jag var till en början skeptisk till den lilla mikrofonens kvalitet då den såg lite plastig ut, men inspelningarna och chattåtergivningen var kristallklara.

Specifikationer

  • Audio Drivers: 40mm FullSpectrum
  • Headset Frequency Response: 20Hz ~ 20kHz
  • Interface: 3.5mm Stereo Input
  • Supported Gaming Consoles: PlayStation® 4, iOS/Android, (3.5mm Analog Connectivity)
  • Microphone Type: Noise Canceling Condenser
    Detachable: Yes
    Frequency Response: 100Hz ~ 15kHz
    Sensitivity: -40±3dBV/Pa
  • In-line volume control
  • Audio/Mic Splitter Adapter – 1 female to 2 male connectors (3.5mm gold-plated audio output / mic input)

Sammanfattning

Creative SB Inferno är ett par gaming-hörlurar som imponerar trots sitt låga pris (ca 595 SEK). Med den sportiga designen känner en sig lite mer proffsig och de bekväma kuddarna gör dem sköna att ha på under många speltimmar. Jag kan varmt rekommendera dessa för spelare som tillbringar merparten av sin speltid med att snacka med andra. Däremot kan jag inte säga att den slår mina SteelSeries Siberia v2 som, trots sin tyngd, är de bästa hörlurarna jag någonsin haft på mitt huvud.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.