Vi ser fram emot spelåret 2017

2017 har börjat och ett nytt år av asgrymma spel väntar. Vi har diktat en lista av de som hajpar oss. Håller du med?

Ett nytt spelår har just börjat och redan nu finns det en hel del titlar vi på Varvat är lite extra nyfikna på. På listan står titlar som Red Dead Redemption 2, Prey och The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Det sistnämnda kommer dessutom att släppas på årets hittills enda avslöjade hårdvarunyhet – Nintendos hybridkonsol Switch. Här följer ett urval av de spel vi längtar lite extra efter under 2017.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Väntan på ett nytt Zelda-spel kan vara outhärdlig. Väntan på Breath of the Wild är särskilt plågsam eftersom det särskiljer sig från tidigare delar i serien designmässigt. Med spelelement från survival- och open world-genren ser Breath of the Wilds ut att vara precis det serien behöver: en frisk vind. Förutom spännande spelmekaniska nyheter som matlagning, skogsbränder och snowboarding, är det nog den estetiska formen som tilltalar allra mest. Grafiskt är det nog ett av de vackraste Nintendo har visat upp och ledmotivet ger rysningar av välbehag. 2017 blir ett fantastiskt spelår, bara tack vare Breath of the Wild!

Mass Effect: Adromeda

Trilogin är över och må Shephard vila i frid. När Andromeda slår ned tar vi rollen som en av syskonen Ryder, för att säkerställa en koloni och fotfäste i galaxen med samma namn. Känner vi BioWare rätt blir det ett fantastiskt äventyr utan dess like, med nya karaktärer att lära känna, vapen att skjuta och cirkulära dialogalternativ att klicka genom. Det var fem år sedan trean kom och abstinensen efter ett riktigt jäkla bra sciencefictionrollspel rinner snart ur oss. Tack och lov får vi en ny dos BioWare-heroin den 23 mars när Andromeda släpps.

Red Dead Redemption 2

Det är nu tre år sedan Rockstar släppte sitt senaste spel. Näst på tur står årets mest efterlängtade uppföljare – Red Dead Redemption 2. Föregångaren kom 2010 och satte djupa spår i många av oss. Vissa hävdar till och med att Red Dead Redemption kanske är det bästa spel som någonsin producerats. Jag är benägen att hålla med.

Som vanligt har Rockstar enorma förväntningar att leva upp till och som vanligt tror jag inte att studion kommer att göra fansen besvikna. Vi törs redan nu lova att Red Dead Redemption 2 kommer att vara en het kandidat till 2017 års bästa spel. I höst får vi svaret.

South Park: The Fractured But Whole

Med barnslig humor och platt grafik blev rollspelet South Park: The Stick of Truth mångas favorit 2014. Nu kommer snart uppföljaren som fått det fyndiga namnet South Park: The Fractured but Whole. Barnen i South Park ger sig ut på ett nytt äventyr utklädda till superhjältar. Slaget står mellan Cartmans Coon and Friends  och det rivaliserande gänget Freedom Pals. Åter igen tar du dig an rollen som den namnlösa New Kid. Räkna med en ohälsosam mängd prutthumor och äkta South Park-logik. Det är precis lika roligt och barnsligt som det låter.

Prey

Dishonored-skaparna Arkane Studios släpper under första halvan av 2017 sin senaste storsatsning Prey. Vi som varit med ett tag vet att Prey är en ny version av spelet med samma namn från 2006. Du tar dig an rollen som Morgan Yu och på klassiskt rollspelsmanér får du välja Morgans kön och egenskaper.

Rymdstationen Talos I fungerar som ett fängelse i omloppsbana runt jorden. Fångarna är blodtörstiga utomjordingar vars högsta önskan är att ta herraväldet över vår planet. Ditt jobb blir att få dem på andra planer.

Horizon Zero Dawn

Människorna bakom krigsspelen Killzone byter inriktning och gör ett actionrollspel i en grön postapokalyps med robotdinosaurier, exklusivt till Playstation 4. Huvudrollsinnehavaren Aloy är en pilbågsbärande technojägarinna som i Dark Souls-liknande strider sänker plåtmonster flera gånger större än henne själv. Förutom strategisk action ser spelet ut att ha en öppen värld med uppdrag och rollspelselement, inte helt olikt det vi sett i The Witcher 3 och Skyrim. Men såna ord behövs inte efter en titt på det vackra spelet.

Det är inte bara vi på Varvat som intresserat oss för Guerrilla Games satsning, hela spelvärlden tycks hålla tummarna för Horizon.

 

Resident Evil 7

Det sjunde kapitlet är fortsättningen på Resident Evil-sagan som gått i sick-sack de senaste åren med större betoning på action istället för skräck. Med sjuan finns planerna att återgå till rötterna som numera utspelar sig helt i förstapersonsvy. Onda zombies har numera ersatts av en galen familj i sunkig herrgårdsmiljö ute i bushen och vi på redaktionen kan knappt föreställa oss vilka fasor som väntar oss när Resident Evil 7 släpps i slutet av januari. Förhoppningsvis kanske vi även får en glimt av remaken av Resident Evil 2 som fansen har tjatat om i åratal.

Days Gone

Spel fokuserade på zombieslakt har det inte varit brist på. Tvärtom har de fyllt branschen till det yttersta och lämnat mycket att önska när idétorkan slagit till hos idel utvecklare. Days Gone har gått i den riktningen men har ambitionen att skapa en rik story och en levande värld att utforska och upptäcka. Av att betrakta den knäpphändiga video som visades på E3-mässan i somras finns något stort i görningen. Lite mer finputsning och eftertanke och det här kan bli något riktigt bra. Kommer utvecklaren SCE Bend Studio att våga presentera projektet ytterligare under 2017? Vi hoppas så.

God of War

Han kom, han såg, han segrade. Så kan man sammanfatta Kratos återkomst till spelscenen efter sju långa år (om vederbörande bortser från sidospåren av spelserien som släpptes efter 2010). I nästa officiella installation i den berömda sagan har miljön förlagts till ett kyligt Norden och Kratos har blivit några år äldre, lite mer mogen och erfaren. Än så länge har information om spelet varit icke-befintlig sedan E3-premiären i somras. Dock kan vi kan redan nu förvänta oss stentunga yxhugg, maffiga bossar och ultrahårda strider i två hundra knyck. Frågan återstår när släppdatumet utannonseras men desto mer skäl att längta.

Full Throttle: Remaster

1995 slog Full Throttle  knockout hos samtliga spelkritiker när PC-utgåvan landade med pompa och ståt. Ben var en hård jävel som visade var skåpet skulle stå där han dundrade fram med sin motorcykel. Nu är det dags att återigen stifta bekantskap med Tim Schafers kultklassiker när äventyret släpps till PS4 och PS Vita i år. Vi på redaktionen hoppas än en gång få klicka oss fram på dataskärmen och låta nostalgin flöda under tonerna av The Gone Jackals monsterhit Legacy.

Detta är givetvis bara en bråkdel av alla de spel som kommer att släppas under 2017. Som vanligt kan vi vänta oss nya versioner av FIFA och NHL. Vi kan också se fram emot många nya spel till Nintendo Switch. Listan kan göras väldigt mycket längre, men dessa är de spel vi ser fram emot lite extra. Har vi missat något? Vilket spel längtar du efter?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.