För mycket prylar

Igår fick jag äntligen njuta av de nya delarna till Resident Evil 7. Det är alltid lika härligt att få lite nytt i sina favoritserier.

Samlingar

På bilden ovan ser ni två av mina tre största samlingar hemma, dock inte kompletta. Är mycket som är undanstoppat då jag håller de olika maskinernas spel separerade i olika lådor. Och jag var för lat för att leta fram resten. Men det är någonting otroligt tillfredställande med att se över sina samlingar. Varje titel påminner om en tidigare del av sitt liv och självklart om ett digitalt äventyr som man haft kul med. Nu kanske ni uppfattar mig som otroligt extra och överdrivet känslosam. Men spel betyder verkligen mycket för mig.

Spelen finns alltid där oavsett mitt sinnestillstånd. Dagar man känner sig nere eller bara behöver exempelvis varva ner, så kan man alltid greppa en kontroll. Inte nog med att det hjälper en att få styr på sina tankar så utmanar de alltid en. Problemlösning, snabbt tänkande. Fördelarna både emotionellt och mentalt är hur många som helst. Av den anledningen kan jag aldrig släppa taget om de titlar jag köpt och spelat. Det blir lite som ett fotoalbum fast individuellt paketerade i ett fodral istället. Man minns vem man spelade med, vart man var i livet och allt annat runtomkring.

Just dessa

Som ni ser så är det Resident Evil och The Legend of Zelda som betyder mest för mig. Jag har alltid varit en person som gillar stora spel med mycket handling. Självklart smyger det sig in sessioner av plattformsspel och dylikt, men allra helst vill jag djupdyka i handlingar som kräver lite extra hjärngympa. Något som man fortsätter ha med sig i tankarna även när maskinen stängts av.

Jag ska väl inte påstå att jag är särskilt speciell i mina val av spel. Ingen av serierna jag samlar på är på något sätt unika, de har ju blivit fler spel i samma serie just för att de säljer bra och uppskattas. Den tredje serien som mitt hjärta fallit pladask för är Tales of-serien. En serie som jag faktiskt har kunnat njuta av eftersom jag äger alla plattformar (utvecklarna tycks ha en förkärlek för att släppa sina spel till varje tillverkad maskin ett och ett).

Endast materiellt

Många brukar fråga varför jag håller kvar vid alla spel jag klarat ut då de inte förstår varför man ska spara utdaterade maskiner eller spel. Och visst har de rätt till viss del. Det är inte ofta jag släpar fram min Playstation 1 eller mitt NES. Men det är inte det som är poängen för mig. Självklart är det bara saker. Skulle mitt hus brinna ner och jag skulle förlora mina ägodelar så skulle jag ju självklart bli ledsen, men minnena finns kvar. Fast finns möjligheten till att spara dem och kunna nostalgiskt gå igenom dem någon gång ibland, så förstår jag inte varför man ska göra sig av med dem. Sakerna har ett större värde för mig än pengarna de är värda. Just för vad de gett mig både emotionellt och mentalt. Varje spel sätter sina spår, vissa mer än andra.

 

 

Samlar du själv på något? 🙂

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.