Olikheter attraherar

Jag lyckades med ett ordentligt konststycke när jag träffade min man för nästan 10 år sedan. Han är inte ens i närheten av lika spelintresserad som mig, trodde spelintresserade killar var lika lätt att hitta som träd i skogen. Ofta hör man karlar klaga på att deras fruntimmer inte förstår sig på dem. Jag förstår er smärta!

Så lika men ändå så olika

Självklart spelar han, det ska jag inte sticka under stolen med. Men det blir en viss barriär i kommunikationen när den ena parten (läs Emma) inte har några som helst problem att ställa larmet för att se en konferens mitt i natten, och den andra knappt bryr sig när ett nytt storspel släppts. Vi ligger liksom inte på samma plan där.

Han ska åtminstone ha beröm för hur stöttande han är i mitt spelande. Han köper alltid perfekta presenter i form av spel eller tillbehör. Samt låter mig streama utan större protester. Han känner sin fru så att säga 😛

Kanske bäst så

Samtidigt som jag kan gå och spotta och fräsa över att min livskamrat inte också är en ”supernörd”, så tror jag att det är en positiv sak i slutändan. Skulle jag vara tillsammans med en likasinnad så skulle verkligen ingenting bli gjort. Jag besitter inte tillräckligt med självdisciplin för att ha kommit så långt som jag gjort helt på egen hand. Spelkvällar är alldeles för trevliga för att byta mot att städa hus. Men med man och barn så måste man ju.

Det här ämnet fick mig dock att tänka en hel del. Är det sant som uttrycket lyder att olikheter attraherar. Jag har otaligt många vänner av det motsatta könet som inte har partners som spelar. Och precis som mig så klagar de på att partnern inte förstår. Men kanske är det så det ska vara. För balansens skull.

Hur är det för er? Känner ni ett riktigt gamingpar eller är ni kanske i ett förhållande med en annan gamer? Berätta för mig i kommentarerna 🙂

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.