Vad har hänt? Resident evil, del 9. Finalen!

Nu är det sista delen! Vi har mindre än en vecka kvar till nedsläpp av DLC (jag kommer inte vara kontaktbar på kvällarna, fyi). Det har verkligen varit fantastiskt roligt att ha er med på denna resa, och fler kommer det garanterat bli. Ni som har några idéer om kommande “Vad har hänt?”, lämna gärna en kommentar eller skriv till mig på Twitter.

Nu tar vi finalen utan fler dröjsmål. Let’s go!

Recept att dö för.

Vem vill du ha på middag?

Ethan som precis har lyckats fly från sin fångenskap i stolen, hittar polisen och försöker förklara vad det är som pågår. Men polisen är allt annat än sugen på att lyssna på det örat. Han lämnar Ethan i huset med ordern om att ta sig till garaget och ger honom endast en kniv att försvara sig med. Väl nere i garaget så blir lyckan kortvarig för Ethan när Jack gör sig av med polisen på det bästa sätt han vet (onödigt brutalt dödande). Efter en lång ”biljakt” i det lilla utrymmet så får Ethan se med egna ögon att det inte står rätt till för familjen. Jack vägrar dö trots oerhörda skador. Men en kort stund tror Ethan att Jack är nere för räkning och flyr garaget.

Med endast hjälp genom Zoes sporadiska telefonsamtal är det nu upp till Ethan att både hitta ett botemedel och ta sig ifrån den läskiga gården.

Under tiden Ethan försöker klara av sina uppdrag så blir mer och mer av familjens historia känd. Lucas har använt sig av familjens nya ”gåva” för att bedriva galna experiment på de människor de kidnappar men inte använder till middag.

En speciell bror.

Som berättat tidigare så är Evelines virus otroligt likt det som Glenn använde sig av. Människorna behåller sin personlighet och viss intelligens. Den stora skillnaden blir att de inte kan dö på samma sätt som vanliga människor, och de känner en enormt stor lojalitet mot den ursprungliga infekterade. Viruset är inte så mycket en parasit utan mer likt svamp. De som inte klarar av infektionen tas över av det mer svampliknande och blir mer utav vandrande svarta monster.

Lucas poserar stolt vid en av sina dödskreationer.

I en annan del av fastigheten har Lucas extremt mycket maskiner och annan utrustning som man kan tycka att en vanlig person inte skulle kunna ha tillgång till. Men där utför han sina experiment och uppför sina Saw-liknande rum. Som det verkar så jobbar Lucas inte ensam, och hans resultat rapporteras vidare till en högre instans.

Efter att ha klarat sig förbi allt vad huset kastat i Ethans väg så lyckas han både hitta alla delar till ett serum och få med sig Zoe och Mia. Men i deras rymningsförsök så förlorar de en av sprutorna innehållande serumet och Ethan tvingas välja att ge sin fru den sista sprutan. Zoe vinkar av paret och lämnas till sitt öde med Mia och Ethan åker iväg på en av familjens båtar.

En gammal bekant.

En ny logga och en ny Chris?

Långt hinner de inte innan Eveline, som även är den gamla tanten, blir rasande och utvecklas till ett gigantiskt monster som är bestämd på att förstöra allt. Precis när hoppet verkar vara ute för vår hjälte så hörs ljudet av något tungt som landar till höger om Ethan. Det är ett vapen. Han hör ljudet av helikoptrar ovanför sig tillsammans med en röst som ropar åt honom att han ska använda vapnet. Sagt och gjort så tar Ethan och använder sin sista kraft för att ta sikte på Eveline. Han avfyrar de specialgjorda skotten och Eveline dör.

Helikoptrarna, som är dekorerade med ett blått Umbrella-emblem, landar i närheten och fram till Ethan kommer en man vi inte känner igen som presenterar sig som ”Redfield”. Något jag personligen vägrar acceptera. Jag tror det är någon annan som poserar som Chris. Den Chris jag lärt känna genom alla år skulle inte ens gå i närheten av en helikopter med Umbrellas logga, även om den nu har ny design.

 

 

Är det verkligen Chris? Varför använder de Umbrellas namn? Vart är BSAA? Vem jobbade Lucas med?

Ja, frågorna är många och svaren få. Men här har ni alla fall vad jag tror har hänt. Nu får vi invänta kommande DLC och hoppas att svaren blir fler.

Vad har ni tyckt om den här lilla resan, lärde ni er något nytt om klassiska skräckserien? Vad tror ni kommer hända framöver? Och kanske främst av allt, tror ni jag har rätt eller fel? Lämna en kommentar och berätta för mig.

Må gott allihopa, och tack för att ni följde med på den här utgåvan av ”Vad har hänt?”.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.