Amy är nästa karaktär till Soul Calibur VI

Amy, seriens andra värjfäktare återvänder efter sin frånvaro(sort of) i femman. Sakta men säkert visar Bandai Namco upp mer av all kommande DLC, men för de som hållit koll kanske detta inte är så förvånande. För några veckor sedan fiskade folk upp lite spoilers för kommande karaktärer till Soul Calibur VI från spelets kod. Amy var ett av namnen i den listan, så nu återstår det att se ifall även resten stämmer.

Spoilers åsidå så verkar Amy vara väldigt trogen sitt moveset från Soul Calibur IV. Det är mycket snabba attacker fyllda till bredden med mixups. Är hon ens i närheten av lika bra nu i Soul Calibur VI så kommer hon säkerligen bli populär på turneringsscenen även idag.

En trevlig detalj i trailern är hintsen de lagt in om hennes anknytning till SC5’s Viola. Det har länge spekulerats om att Amy och Viola är samma person på grund av deras lika utseenden samt Amy’s frånvaro i spelet. Att man ser Azwel spionera på Amy genom vad som ser suspekt mycket ut som Viola’s kristallkula slänger extra bränsle på elden. Notera även att bakgrundsmusiken i den sektionen av videon ändras till något som låter misstänkt likt Viola’s theme från femman. Soul Calbur VI utspelar sig många år innan den förgående titeln. Försöker de kanske etablera att Azwel är orsaken till Amy’s försvinnande och Viola’s uppdykande? Viola led ju av minnesförlust, så det känns ju som det kan vara vad utveklarna försöker väva in ledtrådar för.

Detta blev nästan en hel speklulationsartickel snarare än ett nyhetsinlägg, men så blir det ibland. Om övriga spoilers stämmer kan vi förvänta oss att nästa karaktär blir Cassandra. Amy har inget satt releasedatum ännu, men baserat på tidigare DLC så lär hon släppas om minst en månad.

Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.