Årets action 2013: Grand Theft Auto V

Vi är väl medvetna om att många av er vill se GTA V som årets spel alla kategorier. Men efter noggrant övervägande och omröstning på redaktionen så gick den titeln istället till Naughty Dogs storslagna överlevarepos The Last Of Us. Därmed inte sagt att GTA V är ett sämre spel på något sätt. Det saknade dock det där lilla extra som grep tag i oss spelare och lämnade oss rörda till tårar vid slutscenen.

Det är många fler än jag som spenderat otaliga timmar på det enorma vägnätet i det bländande vackra Los Santos. Michael, Franklin och inte minst Trevor är årets kanske starkaste spelkaraktärer och berättelsen om hur deras liv flätas samman lade grunden till årets mest omfattande actionäventyr.

Rockstar presenterar den mest magnifika spelvärld vi någonsin skådat. Vi bjuds på ett smörgåsbord av levande metropoler, torra öknar, slumrande småstäder och ett vackert, blått hav. Dessutom är man redan från första stund fri att utforska den enorma sandlådan precis som man själv vill. Överallt gömmer sig små easter eggs och udda uppdrag. Har ni till exempel sett spöket som gömmer sig uppe i bergen?

Så här i början av livet för nästa generations konsoler så visar GTA V att spelutvecklarna först nu lyckats lära sig den gamla generationens fulla potential. Så länge man släpper spel som detta så lär ingen spelare känna att Playstation 3 och Xbox 360 inte längre håller måttet.

Hedersomnämnande: Bioshock Infinite Official_cover_art_for_Bioshock_Infinite

Ett annat spel som nosade på titeln ”Årets Spel” var utan tvekan Bioshock Infinite som visade att FPS-spelen fortfarande kan vara nyskapande och fängslande. Historien om Booker DeWitt som anländer den flygande staden Columbia är extremt välskriven och samtidigt skrämmande. I ett vitt Utopia förtycks den fattige och färgade för att överklassen skall få leva ett fläckfritt lyxliv. Huvudpersonens interagerande med en mystiska Elizabeth ger Bisohock Infinte en dimension som är få spel förunnat. Miljöerna är ögonbedövande vackra, men befolkningen i Columbia är genomrutten med undantag för den fattiga underklassen.

Bisohock Infinte är utan tvekan det bästa FPS-spelet på många år och med tillägg som Burial at Sea som tar spelaren tillbaks till Rapture så bjuder Irrational Games på många oförglömliga speltimmar framför TV:n eller datorn.

0 Delningar
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.