Årets action/äventyr 2018: God of War

Det finns spel som omdefinierar den genre de tillhör. God of War som släpptes 2015 var ett sådant. Jag är villig att satsa minst ett kinderägg på att nya God of War kommer visa vart skåpet ska stå i framtiden. Inget actionspel har på ett lika snyggt sätt använt sig av sina karaktärer för att bygga upp det narrativa sammanhanget i en värld så som God of War har gjort. Ingen av de personer vi möter går omärkt förbi och alla fungerar som stark motivation för att driva handlingen framåt. Kombinera det med det mest tillfredställande vapen du kan hitta så har vi en given vinnare till Årets Action/Äventyr. Att få kasta yxan som ersätter Blades of Chaos är bara det nog för att vilja testa alla sätt som du kan leka med dina fiender. Det märks tidigt att stor omsorg har lagts ner på att gör det till ett så roligt och kreativt vapen som bara möjligt. Handlingen i sig är även den mästerlig och vi får följa Kratos i sin resa från att vara en relativt obrydd far till att förstå vad det innebär att ha någon som betyder mer än allt annat med dig. Jag trugar mig djupt och kröner Kratos till kung. God of War har gjort det igen!


Jonas Hernstig: Spider-Man

New York är vackrare än någonsin i Spider-Man.

Det går inte att ha en kategori som heter Årets action utan att nämna Insomniac Games fullständigt lysande tolkning av Spider-Man. Visst, vi fick ett spel som till stor del byggde på ett outtröttligt samlande av diverse föremål, men vi fick också den snyggast digitala återgivning av New York vi någonsin skådat. Dessutom bjöds vi på ett av det mest slipade fightingsystemen i spelhistorien, en gripande handling och lysande skådespeleri. Spider-Man borde egentligen vara självskriven segrare i den här kategorin om det inte vore för det faktum att God of War är ett av de bästa actionspel vi någonsin spelat, alla kategorier. Det faktum att båda spelen dessutom är unika för Playstation 4 visar att Sony tar sin egen slogan “For the players” på fullt allvar. Det tackar vi ödmjukast för.

Stor spel- och filmentusaist som prompt hävdar att pixel- och spritegrafik är det bästa som hänt världen. Utvecklar småspel, fotar och pysslar med musik alldeles för mycket. Anser att spel är konst, tar gärna upp diskussionen med folk som anser otherwise. Utöver det en rätt chill, kaffeberoende (maler egna bönor!) gamer som inte backar på utmaningar. Orerar gärna högt och ljudligt om Hideo Kojimas briljans och Metal Gear-seriens storhet.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.