Årets organisation 2018: Female Legends

Det finns många organisationer i vårt avlånga land som på ett eller annat sätt fokuserar på gaming och dess utövare. Bland dessa hittar vi Spelens Hus, Spelhjälpen och Spelhobbyförbundet Sverok med flera. Deras viktiga insatser har alla hjälpt till att sätta gaming på kartan och givit en röst och gemenskap åt många vars hobby för en tid sedan sällan togs på allvar. Egentligen förtjänar alla dessa att vara vinnare kategorin Årets organisation, men bara en kan ta hem titeln.

Utmärkelsen Årets organisation 2018 delar vi ut till den ideella föreningen Female Legends som verkar för en jämställd e-sport. På bara ett par år har föreningen för kvinnor och icke-binära vuxit till att bli en nationell angelägenhet med hundratals medlemmar och ett stort community på bland annat Facebook. Fokus ligger främst på spelen League of Legends, CSGO och Overwatch. Föreningen mål, enligt dem själva, är att tjejer ska vara en självklar del av e-sporten och att det ska vara jämställt på proffsscenen. Ganska grundläggande tankar kan tyckas, men ack så viktiga i tider då gamingtjejer ofta tvingar förklara och försvara den hobby de älskar.

Female Legends växer för varje dag och de anordnar en hel del aktiviteter för sina medlemmar, så som läger, LAN och turneringar. Det outtröttliga arbetet gör faktisk en stor skillnad och har givit många spelande tjejer en helt ny gemenskap. Är du tjej eller ickebinär och vill dela ditt e-sportande med andra så tycker vi att du skall bli medlem i Female Legends. Ansök via deras hemsida, det är helt gratis.

Vad tycker du?

8 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.