Atari återvänder till konsolmarknaden

För oss lite äldre gamers är Ataris logga lika ikoniska som Adidas ränder eller Nikes swoosh. Nu meddelar det klassiska bolaget att de åter igen vill ta marknadsandelar på konsolmarknaden. Den nya maskinen, som fått namnet Ataribox, har enligt Ataris VD Fred Chesnais varit under utveckling i flera år och bygger i grunden på beprövad PC-teknik. Det är ännu inte helt klart när konsolen kommer ut på marknaden eller hur den kommer att se ut, men vi kan vänta oss mer information inom en snar framtid.

Atari 2600 lanserades 1977 och hjälpte till att bygga kulten kring spel som Space Invaders och Pac-Man. Bolaget förde sedan en tynande tillvaro och gick så småningom i konkurs 2013. Fred Chesnais köpte dock ut bolaget med ett löfte att göra det stort igen.

Vad tycker du?

0 0

2 Kommentarer

  1. Med Android?

    Svara
    • Oklart ännu. Mer info lär komma inom kort.

      Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.