Bannermen har fått releasedatum och ny trailer

När vi var på Gamescom förra året besökte vi såklart våra svenska utvecklare också. Där träffade vi gänget som ligger bakom det kommande Bannermen. Utvecklarna av den kommande RTS-titeln är Pathos Interactive, med utgivarna 2tainment GmbH. Idag har vi fått mer information om hur det går för spelet och vi har förärats med ett releasedatum, samt en trailer.

Bannermen kombinerar klassiska RTS-element, som base building och resource management, med en unik ”environmental magic”. Dessa trollformler låter spelare kalla till sig blixtattacker, tornados, vulkanutbrott och andra dödliga naturfenomen. Dessa magier kommer inte bara påverka striderna, men även världen som de äger rum i. Bannermen kommer med fyra olika spellägen, alla placerade i en enorm värld.

“2tainment letar alltid efter exceptionella spel och exceptionella utvecklare. Vi har hittat både och med Bannermen och Pathos Interactive” säger Alexander Wagner, produktansvarig på 2tainment GmbH. “Vi tror att fans av RTS-spel kommer uppskatta Pathos fräscha approach av genren och vi ser fram emot det kommande släppet av spelet.” 

Bannermen tar plats i Valtoria, en medeltida värld med fantasyinslag, som härjats av årtionden av krig, svält och naturkatastrofer. Spelare tar rollen som Lord Berrian, var uppgift är att få tillbaka sitt kungarikes forna glans. Detta genom att värva nya trupper och fanbärare att strida mot en uppsjä av stammar, samt Lord Karthor.

Med en storydriven kampanj får vi uppdrag som alla är varierade i gameplay och utmaningar. Allt designat för att pusha narrativet. Bannermen kommer även med online multiplayer-lägen med matchmaking och tiers.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.