Beskåda vapenarsenalen i Wolfenstein II: The New Colossus

På fredag är det dags för Bethesdas och Machine Games hett efterlängtade Wolfenstein II: The New Colossus att göra entré på dumburken. För att göra fansen till lags har Bethesda släppt en liten guide över vapen som förekommer i spelet. Här är en närmare presentation av dem:

 

Yxan: Den här raringen kan användas till att yxa upp lådor för att fylla förråden men mest av allt som ett dödligt vapen. Antingen i en ljudlös attack bakifrån eller från avstånd då yxan kan kastas. Hur du än spelar kommer yxan vara en trogen följeslagare resan ut.

 

 

 

Pistolen: Det första skjutvapen BJ Blazkowicz förmodligen komma över. En praktisk sidearm att snabbt dra upp när geväret måste laddas. Som tillval finns en ljuddämpare för att tyst slå ut motstånd från avstånd. Ett skott mot huvudet räcker för att fälla de flesta fiender. Kan uppgraderas till större magasin eller kraftigare kaliber för mer stopping power.

 

Maskinpistolen: Kulsprutepistolens styrka är dess eldhastighet. Håll inne avtryckaren och låt kulorna tala. Mest skrot i luften vinner striden. Bäst lämpad för närstrid, gärna en i varje hand. Som uppgradering finns stekheta kulor som ytterligare tillfogar fienden lite extra skada. Spary ’n pray!

 

 

 

Automatkarbinen: Inte lika snabb i pipan men desto mer kraftfullare och träffsäkrare på längre håll. Genom ett kikarsikte ökar precisionen än mer, speciellt med två av dessa i dina båda händer.

 

 

 

 

Granatpistolen: En liten granatkastare i pistolformat. Skjut en patron och låt efterdyningen göra resten av jobbet. Kan förvandlas till en raketkastare för mer precist skytte. Resultatet blir… explosivt!

 

 

 

Hagelgeväret: En odödlig klassiker som valsat runt i FPS-sammanhang det senaste kvartseklet. Med den här älsklingen kan BJ Blazkowicz praktiskt taget rensa varenda korridor och ta sig an större fiender. Som uppgradering finns studsande skott som innebär att haglet studsar runt på ytor. Bra att ha när nassarna står och lurar runt hörnet.

 

Lasergeväret: Som att sticka en varm metallkniv genom smör. Med lasergeväret kan spelaren i princip skära sig igenom motståndet, mitten såväl som på höjden. Vill du ta ut svängarna ytterligare kan geväret samla energi till ett välriktat skott på distans. Se bara upp att inte överhetta batteriet i stridens hetta.

 

 

Granatgeväret: Tja, vad mer behöver jag säga? Bara rikta pipan mot målet och tryck av. Granaten studsar ur och lämnar ingenting kvar av det som tidigare var en levande varelse. Som tillval finns möjligheten att göra om granaterna till förinställda bomber som detonerar vid signal.

 

 

 

Handgranaten: En liten bomb som kompletterar resten av dina skjutjärn när övermakten blir lite för överväldigande. Med uppgraderingen kan illbattingen förvandlas till en splitterbomb, en molotovcocktail och en elektropulsförstörare – i en och samma kropp!

 

 

 

Stationära vapen: Stationära vapen finns utplacerade längs banorna. De är i regel kraftfullare med mer ammunitionen att röra sig med. Med denna vapentyp i händerna är BJ Blazkowics i praktiken odödlig. Rikta kanonen mot patrasket och låt den tala för din räkning. Garanti för seger är ytterst stor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.