Betaversionen av DCS: P-51D Mustang är här

För oss riktiga flygsimulatornördar så finns det idag egentligen bara en utvecklare som tillfredsställer vårt omättliga flygbehov. Jag pratar om ryssarna på Eagle Dynamics. Efter succén med Lock On började man för några år sedan att utveckla en helt ny serie som man kallat Digital Combat Simulator. Först ut i serien var den ryska monsterhelikoptern KA-50 Black Shark och den följdes under förra året upp med det amerikanska markstridsplanet A-10C Warthog. Eagle Dynamics har fokuserat på realism in i minsta detalj. Med makalöst detaljrika cockpits som näst intill kräver att man har ingengörsexamen, så  har man verkligen väckt en slumrande genre till liv.

I dagarna släppte man så betaversionen av den tredje delen i DCS-serien. Något överraskande är det det gamla amerikanska propellerplanet P-51D Mustang som är huvudpersonen i den nya delen. Planet hade sin storhetstid under andra världskriget. Det var snabbare och kunde flyga längre än de flesta motståndarna under 40-talet. Därför fick de allt som oftast tjäna som eskort till de stora bombplanen som flög uppdrag över Tyskland under senare delen av kriget.

Nu har du alltså möjlighet att känna dig som ett riktigt flygaräss i denna sanna klassiker. Men ha i åtanke att det inte bara är att böja flyga. Räkna med att få läsa många sidor i manualen innan du ens lyckas starta motorerna. En bra joystick är också att rekommendera.

Betaversionen går att köpa här för ca 40$ och ger dig även fullversionen när den väl släpps.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.