BioWare ger tips inför Anthem

Michael Gamble, producent på Anthem, ger spelare ett par tips inför spelets launch.
Michael Gamble, lead producer Anthem.

Anthem drar sig allt närmare sin release den 22 februari och spelets nyckelpersoner är dagligen aktiva på twitter och reddit för att svara på frågor kring BioWares kommande storspel. Michael Gamble, lead producer på Anthem, tog till fågelmediet häromdagen för att dela med sig av ett par tips inför den stora releasen. Här är hans råd till spelarna.

Anthem släpps redan på fredag den 15 februari om du har Origin Premier.

1. Var god och avslöja inte storyn för någon. Om du är intresserad av storyn, var aktsam när du tittar på streams.

Det här är ganska uppenbart men ändå en viktig rekommendation. De första dagarna kommer Anthem troligtvis streamas överallt av alla möjliga medieproducenter. Planerar du på att kanske köpa Anthem men vill undvika att få storyn avslöjad för dig gör du bäst i att undvika generella streams. Titta istället på de som specifikt är spoiler fria, till exempel de som är med ren gameplay.

2. Prata med karaktärerna i Fort Tarsis mellan uppdrag. De har historier att berätta och jag är stolt över hur häftiga karaktärer teamet skrivit. Många av den är roliga som fan och ger en stor insikt i världen.

Ett av BioWares signum är att skriva storslagna berättelser och djupa karaktärsporträtt. Eftersom Anthem är ett nytt varumärke för studion är det inte helt otroligt att en stor del av dess spelare aldrig tidigare spelat ett BioWarespel. Till er kan jag bara hålla med herr Gamble. Ta dig tid med att åtminstone doppar tårna i den djupare berättelsen. Skulle det inte vara något för dig kan du alltid återvända till grinden.

3. Vi ger er en hög med coins i början. Jag rekommenderar att ni spelar några timmar för att se vilken javelin och utseende du vill ha. Spelets customization är DJUP. Med andra ord, spendera inte allt på en gång 😉

Coin är en valuta i Anthem som låter dig köpa kosmetiska föremål till dina javeliner. Tills det att du själv fått en uppfattning för hur mycket coin du regelbundet erhåller gör du nog bäst i att avvakta med några kosmetiska köp. BioWare har däremot sagt att utbudet av föremål kommer att rotera, så om du ser något du verkligen vill ha bör du inte vänta för länge. Ta det inte för hårt om du skulle råka missa något, föremålen återkommer säkert efter ett tag.

Coin går inte att köpa för riktiga pengar. Shards är däremot premiumvalutan.

Anthem Colossus.
Anthem, BioWare.

4. Använd allianssystemet. Det är häftigt. Du får bra med coin från det.

Allianssystemet är en funktion i Anthem som uppmuntrar spelare att spela tillsammans. Genom att spela med andra, vänner och främlingar, samlar ni tillsammans ihop poäng till er allians som vid veckans slut mäter allianses level och delar ut en summa coin till alla i alliansen. Desto mer alla spelar desto mer coin drar ni in.

5. Om du gillar utmaningar – spela på hard. Looten blir bättre och uppdragen tuffare. Bli bara inte förvånad om du får stryk tills det att du blir bra 🙂

Nya spelare kan nog bli avskräckta av svårighetsgraden hard, men så länge du inte är främmande till tevespel eller spelar ensam, är nog hard den tilltänkta svårighetsgraden för spelet. Med det sagt är det ingen skam att spela på easy eller normal. De existerar för att inkludera fler spelare, inte exkludera.

6. Allvarligt, använd allianssystemet.

Med all oro kring försäljning av kosmetiska föremål verkar BioWare angelägna att leda spelare mot ett köpfritt spelande i Anthem. Det återstår dock att se hur mycket coin aktiva spelare erhåller genom allianser.

Teknikaliteterna kring allianssystemet är inte avlagda och det är oklart hur allianserna sammanställs och upprätthålls, om det är möjligt att kicka inaktiva spelare eller rekrytera specifika personer.

7. Börja med att undersöka de dagliga och veckovisa utmaningarna. De är grymt värdefulla.

Dessa utmaningar förser inte bara spelare med ritualer att göra vid varje inlogging utan också långsiktiga mål. De veckovisa och månadsvisa utmaningarna hänger troligtvis samman med de dagliga, för att uppmuntra dagligt spelande av Anthem. Utmaningarna ger värdefulla resurser nödvändigt för att crafta de bästa vapnen och utrustningarna i spelet.

Anthem crafting ett vapen.
Crafting är en viktig aspekt av slutspelet i Anthem.

8. Förstärk andra spelare med quickplay. En vän i nöd är sannerligen en vän.

På uppdragsmenyn går det att välja quickplay, vilket skickar dig till andra spelare som inte har en full grupp. Du kan matchas ihop med några mitt i ett uppdrag, eller personer som springer i freeplay. På samma sätt kan andra spelare matchas ihop med dig om du är mitt i ett svårt uppdrag och behöver en fjärde lagkamrat. Quickplay erhåller samma kvalitet på loot som för de andra. Win-win.

9. Ta din tid. Gör några sidouppdrag och freeplay. Ingen nytta att bara rusa genom storyn. Bli stark på dina egna villkor.

Mer ett hälsoråd än något annat. Med onlinespel är det vanligt att många jäktar för att nå slutspelet och negligerar hälsa eller andra aspekter av det personliga livet för att nå dit först. Det här är råd jag själv borde följa bättre, men ta friskluft mellan varven och drick riktigt vatten.

Bra förutsättning

Vad man än tycker om utgivaren EA går det inte att förneka att Anthems utvecklare sköter en god kommunikation. Till skillnad från många andra studios gör BioWare ett ärligt försök med att nå ut till fans – och inte bara med icke-svar, utan även med bekräftelser och avslag. Studion visar också viljan att snabbt besvara fans feedback. Spelets sociala hub som tidigare inte var tilltänkt är ett direkt svar på spelares önskemål. BioWare har vid flera tillfällen uttryckt en vilja att anpassa sin produkt efter vad spelare gillar och inte gillar, men hur exakt den flexibiliteten fungerar i praktiken återstår att se månaderna efter release.

Anthem släpps den 22 februari till Playstation 4, Xbox One och PC via Origin. Medlemmar av Origin Premier får tillgång till spelet redan på fredag den 15 februari.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.