Blicka in i Savathûns värld och häpna över miljövariationerna

I februari kan vi Invadera Savathuns tronvärld för att ta tillbaka Ljuset hon stal. Där möter vi hennes belysta svärm, välsignade med samma Ljus som vi själva. Men eftersom vi får weapon crafting, så det är nog lugnt!
En värld som reflekterar hennes sinne.

Den 22 februari släpper Bungie den fjärde expansionen för Destiny 2, The Witch Queen. Och drottningen är ingen mindre än gudinnan Savathûn själv, en lömsk och ondskefull härskarinna. Hon har på någon vänster lyckats med bedriften att knyta sig an Ljusets krafter – samma krafter som ger mänsklighetens beskyddare makten att försvara sig mot kosmiska hot – och det blir upp till oss att ta nysta i mysteriet.

Trailern ger oss en inblick i hennes värld, en så kallad tronvärld som mäktiga väsen som Savathûn kan trolla fram. Den här världen speglar hennes slughet och intrikata lögner. På denna plats är hon sannerligen Drottning. Som klippet antyder ska vi utforska hennes dimension, blotta lögnerna och ta tillbaka Ljuset. Detta gör vi genom det vi gör bäst: skjuta och spränga saker!

Läs mer om Destiny 2: The Witch Queen på dess officiella hemsida.

Till vår hjälp har vi möjligheten till en ny teknik, weapon crafting, som låter oss bygga våra egna vapen. Inklusive den nya vapentypen Glaive! Och vi kommer behöva alla pickadoller och tillhyggen vi kan knåpa ihop, för Savathûns värld beskyddas av hennes elitgarde, the Lucent Brood. Dessa ljusförstärkta ohyggligheter ger oss en smak av vår egen medicin.

Men det finns inget en bra shotgun inte kan döda. Så låt oss bygga en Felwinter’s Lie 2.0!

Du kan också läsa mer om expansionen från vår egna artikel. Passa även på att bokmärka oss då vi inom kort kommer lista anledningarna varför vi tror The Witch Queen kommer bli den bästa expansionen Destiny 2 haft!

En varierad värld full av hemligheter – eller lögner

Det är en actionpackad trailer, med snabba klipp och korta svep. Men stoppar vi in tandpetare under ögonlocken pressar ögonen mot skärmen bjuds vi på flera intressanta scener. Framförallt verkar Savathûns värld full av spännande och varierade miljöer.

Vi landar i ett träsk, fullt av tät vegetation och fuktig mark. Himlen tycks förgiftad och i horisonten ruvar ett pyramidskepp. Vad som döljer sig i gyttjan blir sannerligen ett äventyr. Tar vi oss förbi sumpmarkerna hittar vi fram till Savethûns palats, ett för ovanlighetens skull vacker plats med vita fasader och blodröda blommor. Poserande statyer pryder trädgårdarna i hennes borggård och i mitten av hennes fästning reser sig en elliptisk byggnad vars främmande form är iögonfallande.

The Witch Queen court yard of moonlight.
En romantisk trädgård att bedriva eldstrider i med din partner.

De inre miljöerna är svårare att kartlägga. Här skiftar känslorna intensivt mellan mörka skräckinjagande gångar, helgade korridorer och främmande teknologier. Vulkaniska underjordiska grottor att överkomma och även en Scornbefästning väntar i Savathûns rike. Även om många av de inre miljöerna delar arkitektur skiljer de sig drastiskt i belysning och detaljer. Känslorna som sagt är intensiva i varje omgivning och snart kan vi åka dit på plundringståg!

Inte sedan Oryx invaderade vårt solsystem med sin Dreadnaught har vi ställts inför en destination tätt med hemligheter. Och jag kan inte bärga mig för releasen av The Witch Queen!

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.