Blizzcon 2018 – Diablo: Immortal

I en av de första visningarna får vi se vad som väntar i Diablouniversumet. Vi får lyssna på Wyatt Cheng (Lead Designer). Kris Zierhut (Senior Designer) och Matthew Berger (Senior Designer) som berättar lite om vad som komma skall.

Diablo: Immortal tar plats mellan Diablo II som avslutades med att världsstenen förstördes, och Diablo III som startade med att Tyriel störtade till jorden. Det är 20 år som vi inte fått förklarat för oss. I Diablo: Immortal kommer den luckan fyllas i.

Åtta public zones

Public zones är öppna områden där spelare kunna träffa andra äventyrare. Spelet är alltså online och ger samma typ av öppna värld som World of Warcraft. Tre av dessa ställen är Bilefen, Frozen Tundra och Zoltun Kulle’s Library.

Bilefen
Här får vi uppleva urgamla tempel, enorma myggor och gigantiska maskar. Vi får möta en mystisk trollkarl och hjälpa en lärling på sitt uppdrag.

Frozen Tundra
Inte långt från var Tyriel förstörde världsstenen. Barbarer. En kamp mot naturen att överleva.

Zoltun Kulle’s Library
Fullt med artefakter, men även fällor som håller obehöriga på avstånd. Vi kommer dock inte få träffa Zoltun själv på vår resa genom arkiven.

Instance dungeons

För mer intima sammandrabbningar finns instanser för fyra spelare.

Kikuras Rapids är ett av dem. Det är ett ogästvänligt träsk som draperats i dystra, kalla färger.

Tomb of Fahir är ett lootrikt ställe där urgammal arkitektur möter dödliga fällor.

Forgotten Tower kommer tillbaka från Diablo II. I den kronologiska föregångaren besegrade vi en hertiginna där, men nu återbesäker vi det för att vältra oss i mer strider och ockulta otrevligheter.

Fienden i dessa instanser har en permadeath, dvs när de besegrats är de besegrade. Fienden kommer inte respawna och ger spelare möjlighet att verkligen klara av en av dessa instanser.

Besök huvudstaden – träffa intressanta människor

Westmarch är ytterligare ett ställe du kommer kunna besöka. Det är en livlig huvudstad där spelare kan springa in i varandra, då det är spelets nav. Här kan du se vilka imponerande klasser, rustningar och vapen som finns att ta del av.

Nya finesser, klassiska element

De olika klasserna har tolv eller fler skills att använda sig av. Du väljer de som passar dig bäst och lär dig utnyttja dem till bästa förmåga. Loot fortsätter vara en stor del av spelserien och mer rätt utrustning kommer du kunna bli ännu effektivare i din slakt av odöda, oheliga och demoner.

Diablo: Immortal är ett socialt spel, så vi kan förvänta oss ett mer öppet gameplay än tidigare. Samarbetet har alltid funnits där, men i Diablo: Immortal har de finjusterat detta för att ge en mer social upplevelse av spelet.

Vad tycker du?

1 1

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.