Blizzcon 2018 fick inget Diablo IV…men varför?

Årets Blizzcon kändes lite sådär. Det var de vanliga nyheterna om patchar, kommande expansioner och justeringar till olika titlar, men det märktes i år att det här är mässans kött och potatis. Vi behöver mer efterätter och intressanta kryddningar. För spelare av Overwatch blev det nog ganska trevligt att se Ashe kliva in på scenen, men utöver det var det inte mycket som lockade särskilt mycket.

När de utannonserade en ny Diablotitel var det svårt att inte tänka på Varan-TV och deras kockprogram, där en av de tävlande råkar lägga bajs i maten, vilket får laget diskvalificerad. När längtande fans väl får en ny Diablotitel är det ett mobilt spel, någon form av filler i väntan på del fyra i serien. Många uppfattade det som en käftsmäll och blev väldigt upprörda över detta. Kritiken från fans var stor, inte bara för att det var en “inofficiell” del i serien, men för att det verkar försöka nå ut till andra än de hängivna fansen. Blizzard har nått ut till sitt community och förklarat sina val. “Vi vet vad många av er hoppas på och vi kan bara säga att bra saker kommer till de som väntar, men onda saker tar lite längre tid.” Att inte överhuvudtaget nämna att det faktiskt är en del fyra på gång känns dock förbryllande. Titta på vad Bethesda gjorde med Elder Scrolls VI. En liten hint på några sekunder skulle kunna ha ingett mer förtroende och mindre besvikelse hos fansen.

En video spelades in, där en av grundarna, Allen Adham, pratade om spelet. Videos var, enligt Blizzard, inte avsedd för Blizzcon 2018. “Först och främst vill vi nämna att vi definitivt hör vårt community. Vi kommenterar vanligtvis inte på rykten och spekulationer, men vi kan bekräfta att vi inte har dragit in något från årets Blizzcon. Vi fortsätter ha olika team som jobbar på olika projekt inom Diablo-IPn och vi ser fram emot att utannonsera detta när det är dags för det.”

Som det verkar är problemet inte att de avstod från att visa upp Diablo IV, utan att rykten byggde upp förväntningarna, vilket gjorde besvikelsen desto större när det var dags. Detta tillsammans med en mässa som inte gav oss så mycket nytt skapade ett väldigt ofördelaktigt momentum.

Diablo IV är under produktion, det kan fastställas, men är helt enkelt inte redo för en visning för allmänheten. Spelet har bytt skepnad många gånger under de fyra åren som det varit under produktion. Att visa upp något nu skulle vara ett osäkert drag, då det troligtvis kommer byta skepnad ytterligare innan release. Hittills har spelet gått igenom två olika iterationer, med två olika ledare för projektet.

Att de skjutit på det kan jag förstå. Blizzard är mån om att de ska kunna stå för vad de visar upp, därav av Diablo IV uteblev i år. Men timingen blir fortfarande dålig. Diablofans satt och trånade redan förra året och hade förhoppningar om en del fyra i år. Att då visa upp Diablo: Immortal blir salt i såren.

Diablo III släpptes 2012 och fick sin enda expansion två år senare. Reaper of Souls har dock blivit det enda vi riktigt har sett från Diablo III sedan dess, då uppdateringar har varit sällsynta. Den största nyheten för spelet var Necromancern förra året, tillsammans med utannonseringen av spelets debut på Switch.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.