Blizzcon 2018 – Overwatch: Ashe och B.O.B.

Vissa av er har nog redan sett den 29:e hjälten som kliver in i Overwatch – Ashe.

Michael Chu (Senior Story/Lore Designer, Lead Writer), Jason Hill (Project Director) Geoff Goodman (Lead Hero Designer) och Arnold Tsang (Art Director) berättar lite mer ingående om den nya karaktärern och hennes legendariska butler.

Vem är Ashe?

Precis som tidigare har vi fått en Originsvideo för Ashe, vår nya hjältinna. Hon är en kvinna som, likt billigt toapapper, inte tar skit från någon. Hon följer McCree i de dammiga, ödsliga, westerninspirerade fotspåren. Hon hör till de mindre moraliskt inklinerade karaktärerna och växte upp i lyx. Hon hade en butler, bodde i en herrgård och fick allt hon pekade på. När hon träffade Jesse McCree blev hon fascinerad av hans fria livsstil och följde med honom på mindre lagliga upptåg.

Detta ledde henne in på en bana som var mycket mer spännande än hennes isolerade lyxliv. Hon övertalade McCree att låta henne gå med i The Deadlock Gang, det laglösa band som McCree var del av. Med en attityd som aldrig låter henne trampas på av någon, med en sjuklig fascination för laglöshet och spänning. Vi fick även se hennes butler, en enorm omnic – med mustasch!

Att designa en ny karaktär

Den första designen på Ashe gav samma intryck som Calamity Jane från Deadwood, med samma charm som en tegelsten virad i taggtråd. Att ge henne en visuell design var en intressant resa. Vi fick till en början en svartklädd karaktär som såg extremt cool ut, men likheterna med Reaper var lite för stora. Teamet vill att alla karaktärer ska kunna sticka ut och vara lättlästa under matcherna, så de fick ändra designen ytterligare.

De gick från McCree look-a-likes, punkinspirerade Widowdesigner, westernhjältar, steampunk och andra attributer, innan de slutligen landade med hennes slutgiltiga design. De sista finjusteringarna skedde i att klippa om hennes frisyr.

Jennifer Hale (Commander Sheperd i Mass Effect-serien, Leah i Diablo III, Naomi Hunter i Metal Gear Solid-serien, m.m.) ger röst till Ashe och det ska bli intressant att höra henne ge liv till vår nya hjältinna i Overwatch.

Ashes förmågor

The Viper
Hennes huvudvapen är ett kort gevär som laddas om kula för kula. Reloaden tar längre tid, men ger henne en annan typ av dynamik i eldstrider. Primary fire skjuter riktigt snabbt, men har mer kontroll än McCrees revolver.

Dynamite
I stil med Junkrat så har Ashe en explosiv attack hon kan använda sig av. Stubinen är lång, så det kan vara svårt att fånga motståndarna i explosionen. Hon kan dock skjuta på dynamiten för att detonera den i förtid. De motståndare som hamnar i explosionen kommer även ta DOT då de börjar brinna en smula.

Coach Gun
Med ett avsågat hagelgevär kan hon kontrollera konfrontationer i stil med Lucio. Om hon skjuter en fiende point blanc kommer hon skicka iväg dem på en mindre flygtur, samtidigt som hon skickas iväg av rekylen. Kan bli riktigt rolig att leka med på kartor med stup, för att inte tala om mobiliteten detta ger henne.

B.O.B. (ultimate)
Det är nästan för bra för att vara sant, men vår mustaschprydde muskelrobot får en roll i hennes arsenal i form av hennes ultimate. Ashe kan kalla in honom för att få honom att tjurrusa motståndet som finns framför henne. Med kulsprutor på armarna kommer han kunna göra mer skada än bara knuffa runt motståndarna. B.O.B. kommer även fungera som de andra karaktärerna och kommer kunna buffas och debuffas, samt ta points åt dig.

Tänk dig att du försöker hålla en punkt, men stryker med. Precis innan du dör skickar du ut B.O.B. som nano boostas av Ana, bara för att driva motståndarna till komplett vansinne. Tänk Torbjörns baby (inte Brigitte), tillsammans med Symmetras turrets. Jag misstänker att det kommer dyka upp en hel del nerfs till honom, men åh vad roligt det ska bli att se honom i action!

Utsidan har betydelse

Vad är Overwatch utan en massa kosmetiska alternativ? Självklart kommer Ashe och B.O.B. (mitt nya totemdjur!) få ett gäng skins och vi fick två demonstrerade under presentationen. Ta en titt på Mobster och Safari och se vad ni tycker.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.