Blizzcon 2018 – Rastalhan’s Rumble

Med Battle For Azeroth har Hearthstone fått vatten på kvarnen. Med troll i fokus har teamet bakom det kända kortspelet jobbat på kommande expansion och under Blizzcon fick vi en presentation av den. Rastalhan’s Rumble är alltså nästa utökning av Hearthstone och vi kommer få en busslast av troll och arenafighter i den.

Och om vi är inne på troll kommer givetvis deras andliga kultur som en del i paketet. Loa är de gudar som trollen tillber, med stora personligheter och gudomliga attributer. Stora, stenhårda och överdådiga.

Möt teamen

Ett av teamen du kommer bekanta dig med är Hakkar Soulflayers.De ville ha den där blåröda designen och distinkta design som utmärker Hakkar.

Shirvalla’s Tigers är paladin minions. Denna nobla Zandalaristam utmärker sig med glödande vapen och skimrande detaljer.

Teamet som representerar råstyrka med sina tankar är Akali’s Rhinos. De är trollens powerhouse. De är tankarna i leken och deras attacker påminner även mycket om en noshörning, med sina aggressiva attacker.

Krag wa’s Frogs bejakar voodooaspekten hos troll. De har trolltungor på sina vapen, på sina rustningar och därhelst de får plats. De älskar grodor.

Utöver dessa fyra team får vi fem till, sammanlagt nio olika team som utgör sina egna personifierade spelkort.

Nya items och egenskaper

De visade upp Sul’thraze, ett vapenkort med egenskapen Overkill. Om detta kort besegrar motståndaren får det använda ytterligare en attack.

Med de föremål en får måste de kännas mäktiga. Det ska kännas värt att få dem, inte bara få en ”filler” till sin lek. De vill även att valen ska kännas intressanta och ge attackerna mer karaktär. När du gör överflödig skada kan den resterande skadan studsa till andra kort med splash damage.

De vill även att vapnen ska kännas specifika för de olika teamen. Du har vapen som utmärker varje team, vilket vidare kan personifiera lekarna efter de olika lagen.

Team spirit

Med en spirit i varje klass kan spelare använda och experimentera med dem från start, då de inte är dyra att använda. Detta ska uppmuntra nya kombos och nya spelsätt. Det kommer även ett gäng spirit cards som ska kunna definiera leken du sitter på. De kommer vara billiga att använda, där Spirit of the Shark är det dyraste med fyra mana i pris. Inget spirit card kommer kosta mer än det.

De vill att leken ska kännas relaterad till de olika spirit cards en kan få. Det ska kännas som en Sharklek, en Batlek, et cetera. Spirit cards är inte särskilt effektiva på egen hand, utan är kort som samverkar med din övriga hand när du spelar. Spirit of the Bat, tillsammans med Hir’eek the Bat, kommer skapa synergier som kan vända en match om de spelas rätt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.