CCG14: Until Dawn

Borta vid Playstations del av mässgolvet fanns tre bås, med tre olika spel och som hade en gemensam kö. Dessa spel var Bloodborne, som nästan alla i kön alltid ville spela, The Order: 1886, som många ändå var intresserade av och Until Dawn, som ingen brydde sig om. Synd var det.

Until Dawn är ett pusseläventyrsspel med starka inslag av skräck. Kontrollmetoden påminner om den i Heavy Rain, det vill säga att den ska vara mer intuitiv än ”normala” spel. Det intressanta här var att det gick att rikta karaktärens ficklampa genom att vrida kontrollen. I demot verkade det inte finnas något riktigt syfte till med funktionen annat än att den bidrog till inlevelsen.

Storyn och karaktärsporträtten är som hämtade ur en tonårsskräckis och det är svårt att förutspå hur pass medryckande berättelsen kommer att vara i sin helhet. Det jag kan säga är att under de femton minuter jag hade med spelet hoppade jag till ett antal gånger. Karaktärerna gestaltas av riktiga skådespelare, bland annat Hayden Panettiere från Heroes, Rami Malek från Night at the Museum-filmerna och Meaghan Martin som gjort rösten till Naminé i Kingdom Hearths. Detta bådar gott för spelet och är, enligt mig, en förutsättning för ett karaktärsdrivet skräckspel.

Until Dawn handlar om åtta ungdomar som blir fast i en stugby uppe i bergen. Inte direkt något nyskapande manus, men vem vet? Kanske lyckas utvecklaren Supermassive Games få allt att klicka och förhoppningsvis kommer de inte enbart att förlita sig på jump-scares. Mord, spänning, val och konsekvenser ser ut att göra Until Dawn till ett läskigare Heavy Rain. Ändå blev jag positivt överraskad av denna titel och rekommenderar alla som uppskattade Heavy Rain att hålla utkik efter Until Dawn.

Until Dawn har ännu inget specifikt releasedatum men är exklusiv för Playstation 4.

[youtube id=”NdWelbl9B9w” width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.