CD Projekt Red ber om ursäkt för sunkig prestanda på PS4 och Xbox One – ska göra bättre

CD Projekt Red ska i en serie uppdateringar förbättra prestandan på PS4 och Xbox One, fast det kommer inte kunna bli next gen grafik.

I ett officiellt meddelande på sociala medier som Twitter och Facebook har CD Projekt Red gått ut med en allmän ursäkt till sina kunder och fans. I meddelandet ber de om ursäkt för sin bristande översyn i optimeringen för Playstation 4 och Xbox One. Framförallt ber de om ursäkt för att inte ha visat upp spelet på baskonsolerna innan release, så att konsumenter kunde göra informerade köp.

Vi rapporterade förra veckan om mitt första intryck av Cyberpunk 2077 på Playstation 4, som tyvärr inte imponerade.

Vidare säger de att de ska fortsätta optimera spelet i framtida uppdateringar som de planerar för januari och februari. Men nästa uppdatering vi kan förvänta oss kommer om sju dagar. Efter julledigheten kommer de arbeta vidare på spelet. Varje patch kommer också att presenteras innan implementering så att fans vet hur spelet blir justerat och förbättrat.

CD Projekt Red, via Twitter.

Efter hotfix 1.04

Personligen upplever jag spelet som mycket stabilare (jag spelar primärt på Playstation 4) efter uppdateringen från i fredags och har inte upplevt lika många buggar och krascher som vid releasen. Det händer fortfarande men jag har kunnat spelare ostört i flera timmar under helgen.

Däremot ser jag naturligtvis fram emot de uppdateringar CD Projekt Red planerar för januari och februari, samt de gratis DLC de har lovat. Playstation 4 och Xbox One är väldigt gammal hårdvara och vi måste hålla våra förväntningar realistiska. Uppdateringarna kommer troligtvis inte göra spelet snyggare. Däremot kan det nog bli betydligt stabilare!

Ett tips jag kan dela med mig av är att gå in bland inställningar och stänga av chromatic abverration, motion blur andra grafiska inställningar som minskar belastningen på konsolen.

Du kan få pengarna tillbaka!

Jag skulle inte kräva tillbaka mina pengar (Bandai Namco Nordic var så snälla att bidra med en recensionkod, så jag kan inte ens kräva något. Men om jag kunde så skulle jag inte ångra mitt köp). Cyberpunk 2077 är fortfarande ett fantastiskt spel och ger mig massor av glädje trots prestandan. Det enda jag längtar efter om dagarna är när jag kan sätta mig ner i soffan med headset på och spela Cyberpunk 2077! Dessutom är jag en person som planerar att uppgradera till PS5 när jag får möjlighet.

Med det sagt vill jag stärka alla er som faktiskt inte är nöjda och vill ha pengarna tillbaka. Pengar är svårt och vi måste alla hushålla med det strikt! Om du har en digital utgåva av Cyberpunk 2077 och är på Playstation klickar du här och söker dig till ”begäran om återbetalning”, Xbox One går istället hit. Fysiska utgåvor hanteras av respektive återförsäljare. Om butiken av någon anledning skulle vägra kan du styrka din retur via helpmerefund@cdprojektred fram till den 21 december.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.