The Clockwork City är ett fantastiskt äventyr till The Elder Scrolls Online

Den senaste DLC:n till The Elder Scrolls Online låter spelare utforska Sotha Sils fantastiska mekaniska stad och skickar dem på ett äventyr av episka proportioner.

The Elder Scrolls Online har nyligen uppdaterats med Update 16 samt The Clockwork City DLC på PC och Mac. Spelare på Playstation 4 och Xbox One får samma uppdatering den 7 november.

The Clockwork City är ett äventyrsbaserat spelpaket som utökar spelvärlden med ett nytt område att utforska, dungeons att loota, en Trials att överkomma och massor med utrustning att klä sig i. Äventyret leder spelarna till halvguden Sotha Sils mekaniska stad, i vilket demoner konspirerar att ta över. Utöver spelpaketet uppdateras hela grundspelet med Update 16, som förutom löser ett par buggar, ökar spelets kvalitet med en handfull funktioner.

Fantasy och steampunk mixas härligt i The Clockwork City.

Bland annat får spelare den efterlängtade möjligheten att spåra vilka Traits de redan forskat om på rustningar och vapen (tänk att det skulle ta Zenimax flera år att fixa en sådan funktion). Dessutom kan spelare numera lämna in Crafting Writs på vilken station som helst, istället för att behöva resa land och rike runt för att hitta rätt drop point. Grindsugna kan öka sina Champion Points till 690.

Ett strålande äventyr

För den som är hungrig på ett spännande äventyr som tar dig till en exotisk plats där nya vänner och fiender väntar, är The Clockwork City ett perfekt tidsfördriv under höstlovet. Tempot och dramaturgin är för de erfarna ESO-spelarna bekant, men miljöerna och karaktärerna är nya och fyller funktionen de är skapade för – att mätta spelarnas hunger. När det kommer till miljön är The Clockwork City ett av Zenimax bäst designade och känns verkligen unikt. Lyhörda äventyrare kan sätta ihop pusslet av ett större narrativ när de spelar Clockwork City och på så vis spåna om framtida innehåll. Sån form av tillgivenhet älskar fans.

Äventyret börjar med att en grupp magiker på mystiskt vis mördas. Det visar sig snart att de är på spåret att finna en bortglömd demonisk artefakt och onda makter är dem hack i hälarna. Spåren leder till halvguden Sotha Sils mekaniska underverk, Clockwork City. Med hjälp av en mäktig magiker tar ni upp jakten på den försvinna artefakten, innan det är för sent.

Bus eller godis

Just nu pågår det årliga Halloween-eventet The Witches Festival i The Elder Scrolls Online. Eventet låter spelare åter igen kalla på ockulta krafter för att få dubbel exp, festliga recept och läskig utrustning att klä sig i. Festandet initieras med questen The Witchmother’s Bargain, som erhålls genom Crow Caller (gratis från Crown Store). Samla därefter en pumpa, inälvor och en Essence of Death från en boss i valfri Delve och hokus pokus, du är redo att busa. Om du gjort questen tidigare behöver du bara använda Witchmother’s Whistle som ligger bland dina mementos.

Kom in små barn, jag har kakor att bjuda på. Kekeke!

Eventet ger dig inte bara en schysst boost på ditt exp intag, utan gör det möjligt för dig att samla Plunder Skulls från diverse aktiviteter (jag rekommenderar Anchors). Dessa skallar innehåller diverse föremål relaterade till eventet. Matlagningsrecept, ritningar till vapen, rustning och möbler, läskiga masker och andra vidriga ting. Typ maskar och inälvor.

Vill du lätta på plånboken finns det flera nya föremål att köpa i Crown Store, bland annat Exorcised Coven Cottage, en liten stuga där knapriga häxor kan kackla sig hesa.

Äventyr för en spottstyver

The Clockwork City är en DLC som alla prenumeranter har tillgång till. Icke-prenumeranter kan köpa loss innehållet från Crown Store för 2,000 Crowns (cirka 150 SEK) eller Collector’s Bundle för 4,000 Crowns. The Clockwork City är en grundläggande DLC som inte kräver att man har expansionen The Elder Scrolls Online: Morrowind. Huruvida priset är rättfärdigat kan bara du själv avgöra, men DLC erbjuder lite av allt, till och med en end game raid.

The Clockwork City är en DLC i samma anda som Orsinium, både i kvalitet, längd och innehåll. Om du inte är en prenumerant men vill utöka din spelupplevelse kan jag starkt rekommendera denna DLC. Om du är en besviken, före detta spelare är det här inte uppdateringen som kommer få dig tillbaka. The Clockwork City förändrar inte spelet i grunden, utan utökar innehållet och spelvärdet.

The Clockwork City finns ute nu på PC och Mac. Uppdateringen når Playstation 4 och Xbox One den 7 november.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.