Cyberpunk 2077 patch 1.3 gör GPS-kartan bättre och jag kunde inte bry mig mindre

Patch 1.3 för CD Projekt Reds kontroversiella spel Cyberpunk 2077 åtgärdar (kan vi hoppas) hundratals buggar inom flera områden. Uppdateringen kommer även med ett par DLC men vem bryr sig vid det här laget?

Cyberpunk 2077 Patch 1.3 är en fet nedladdning på omkring 40 Gb beroende på plattform. Den innehåller hundratals buggfixar och justeringar. Du kan läsa om dem här. Det är en otroligt lång och dyster läsning som åter igen bevisar hur fruktansvärt dåligt skick spelet kom i. Jag orkade inte läsa alla förändringar för det intresserar mig inte längre om vad ”fixed various issues with elevators” innebär.

Som ett försök att lägga plåster på fans besvikelser innehåller Cyberpunk 2077 patch 1.3 även spelets tre första gratis DLC. Grattis alla Cyberpunk-fans! Här har ni två visuellt mediokra jackor utan specialegenskaper, en Fanta-orange bil och ett nytt emo-utseende till Johnny Silverhand. Jag ber om ursäkt men vad fan? Efter en katastrof som Cyberpunk 2077 tycker iallafall jag att fans som bränt sina pengar på det här fiaskot åtminstone skulle få något mer substantiellt av de åh-så-generösa free DLC. Hårfrisyrer och möjligheten att klippa och sminka sig; helt nya vapen; Gud förbjuda nya cyberware! Eller vad sägs om en annan lägenhet? Spelare älskar att skräddarsy sina upplevelser men förutom futuristiska modekläder har vi i dagsläget inga alternativ att variera vårt utseende.

Suck.

Underligt nog väljer CD Projekt Red att lyfta fram ett par till synes små förbättringar, som om de vore stora genombrott i spelets återställning. Ett är att minikartan zoomar ut när du sitter i fordon, vilket ska göra det lättare att navigera i höga hastigheter. Nåja. Det andra är att de gjort det tydligare och enklare att välja sexarbetare under ett av story-uppdragen. Jag vet inte vad jag ska säga. Om det här är viktiga punkter enligt CD Projekt Red då är allt hopp borta. Då kommer vi aldrig se skymten av cybernetiska lemmar på våra karaktärer, kosmetiska justeringar till utseendet, nya vapen-klasser eller fiende-typer.

Faktiska förbättringar

Okej, jag ska ge de hårt arbetande utvecklarna lite cred, de är oskyldiga i förhållande till cheferna och styrelsen. Patch 1.3 innehåller som sagt flera förbättringar som är nödvändiga för spelets fortsatta utveckling. Av alla generella buggfixar går det att hitta faktiska förändringar som gör spelet pyttelite bättre. Till exempel är det enklare och billigare att köpa en retur på sina egenskaper vilket tillåter spelare att mer frikostigt testa olika builds och egenskaper. Detta kan nu göras via en knapp på skill-trädet och kostar betydligt mindre än Tabula-mojängen du tidigare behövt köpa från ripperdocs.

En annan förbättring som jag tror gör spelet till en bättre upplevelse är att fiender på svårare svårighetsgrader söker efter smygande spelare mer aggressivt, samt att de strider mer ihärdigt. Spelare har länge klagat på att spelet är för enkelt när karaktären börjar komma upp i level, att fienderna är lika korkade oavsett svårighetsgrad. Nu kanske spelet är mer utmanande. Polisen har även fått lite justeringar och blir inte mordiska så fort de stöter på döda kroppar på gatorna i Night City. Samtidigt är vådaskjutningar justerade så civila inte råkar dö för minsta skråma. Detta är en ytterligare justering, då en tidigare patch också angrep det här problemet.

V:s bästa vän.

Vidare ser vi flera förbättringar till crafting och köp av föremål, där du bland annat kan bygga högar med föremål i ett svep istället för varje granat/medicin för sig. Det gjorde också mig lite glad och upprymd att NPC:s inte längre ska huka sig när de hör skottlossning och att de ska ta till flykt istället för att bli låsta. Men den bästa uppdateringen av alla är att katten man kan adoptera fått fler sovplatser i lägenheten. Synd att man inte kan ge den ett namn eller halsband. Eller klappa den!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.