Cyberpunk: Edgerunners – en anime till Netflix av Studio Trigger

CD Projekt Red samarbetar med Studio Trigger för att släppa en anime på Netflix 2022 vid namn Cyberpunk: Edgerunners.
Från skaparna av Kill la Kill.

Under dagens nyhetssändning för Cyberpunk 2077, Night City Wire, utannonserade CD Projekt Red ett samarbete med Studio Trigger för produktionen av Cyberpunk: Edgerunners – en Netflix Originals anime med tilltänkt releasedatum under 2022.

Cyberpunk: Edgerunners är en fristående anime på tio episoder som utspelar sig i samma värld som Cyberpunk 2077. I serien får vi följa livet på en tonåring som försöker överleva i en stad besatt av kroppsmodifikationer. Med allt att förlora börjar han en karriär som Edgerunner, en laglös legosoldat – mycket likt V i spelet Cyberpunk 2077.

CD Projekt Red, utvecklaren bakom Cyberpunk 2077 och The Witcher 3: Wild Hunt, står för produktionen av denna anime tillsammans med berömda japanska animeringsstudion Studio Trigger. Hiroyuki Imaishi, tillsammans med Masahiko Otsuka och Hiromi Wakabayashi leder designen på denna serie som varit under produktion sedan 2018. Yoh Yoshinari som tidigare arbetat på Little Witch Academia står för karaktärsdesignen tillsammans med Yuto Kaneko, medan Silent Hill-kompositören Akira Yamaoka står för musiken.

Vi är glada att äntligen kunna berätta att vi arbetar på en anime i Cyberpunk-världen. Vi har slukat i stort sett all cyberpunk-fiktion som finns att läsa, se på och spela. Det är en genre som lämnar mycket utrymme för kreativitet och som har haft stor inverkan på oss. Cyberpunk: Edgerunners är vårt kärleksbrev till cyberpunk som helhet och berättelser i animerad form.

Adam Badowski, game director för Cyberpunk 2077, CD Projekt Red.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.