Damma av dina gamla spel för här kommer Super Retro

Retro-bit tycker att spelvärlden rör sig alldeles för snabbt framåt och till en viss del kan jag hålla med. Det var en helt annan grej när man satte sig ner med några polare för femton år sedan och våldsamt fick banka och blåsa igång den gamla spelkonsolen för att sedan avnjuta Tekken, Twisted Metal eller någon annan godbit för den delen.

Känner du som jag, att du vill kunna slappna av på riktigt, luta dig bak i soffan och drömma dig tillbaka till glansdagarna då Nintendo gick med vinst och spelmakarna lyssnade på oss spelare och gav oss det vi ville ha? Då är din räddning här.

Super Retro är en mångsidig konsol som kan spela det mesta. NES, SNES, GENESIS och GBA är formaten som stöds och priset för denna best till spelkonsol ligger på 70 amerikanska dollar vilket i dagsläget är ungefär 450 svenska kronor. En summa som känns helt överkomlig då man får så mycket för pengarna. Sen om det är samma pris när den släpps i Europa får vi helt enkelt vänta och se.

Har du turen att komma över 70 dollars-paketet så ingår det även två stycken SNES-kontroller, strömadapter och en S-video/AV kabel.

Värt att nämna är att om du vill kunna spela GBA-spel så måste du köpa till en adapter vilket kommer att kosta cirka 300 kronor. Småpotatis enligt mig då en av mina våtaste drömmar är att få spela Pokémon på min projektor.

Releasen är beräknad till slutet av mars i år.

10 Delningar

2 Kommentarer

  1. Hoppas bara folk slutat blåsa i gamla kassetter. Tops och polermedel/fönsterputs/handsprit är bättre 🙂

    Svara
  2. Häftigt! 😀 (y)

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Min största skräck som liten var att jag skulle växa upp och glida ifrån mina kära spel men istället utvecklades mitt förhållande till spelandet och jag är nu mer inbiten än någonsin. Jag brinner för sportspel, adrenalinfylld racing och snygga FPS spel.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.