Dark Souls blir brädspel: ”Prepare to dice”

Är det något Dark Souls-fansen är bra att visa är det entusiasm.

Dark Souls – The Board Game dök upp på Kickstarter tidigare idag, med ett blygsamt mål på £50,000. Några minuter senare hade det nått sitt mål.
I skrivande stund har det runt 6,700 backare och är uppe i nästan £260,000.

Spelet kommer innehålla små miniatyrer, koncept och karaktärer från de olika Soulsspelen, Det kommer dock luta mycket åt Dark Souls 3. En kopia av spelet kommer kosta runt £80, vilket motsvarar lite mer än 900 kronor. En saftig prislapp, men som trots det inte är orimlig för dylika spel. För de mer inbitna Souls-fansen verkar det kunna bli investerade pengar.

Just nu finns det inga utökningar, utan det är ”vanillaversionen” av spelet, den grundläggande uppsättningen. Utökningar kommer dock kunna dyka upp när donationerna ökar och eftersom spelet har dragit in mer än fem gånger så mycket kan vi nog räkna med att det kommer expansioner.

Trots att brädspelet är en licensierad produkt, med Bandai Namcos välsignelse, är det utvecklat av Steamforged Games som tidigare har gett ut Guild Ball.

Ta en titt på videon här nedan för att se hur en bossfight går till och låt hypen växa:
[youtube id=”bOM3OCAQMP8″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.