The Dawning – vinterhögtiden i Destiny 2 kommer nästa vecka

Den traditionella vinterhögtiden The Dawning återvänder till Destiny 2 innan jul - den här gången utan Sparrow Racing League. Men du får kasta snöbollar iaf.

Tisdag den 19 december vid reset återvänder vinterhögtiden The Dawning till Destiny 2 med snö och glitter, loot och mikrotransaktioner. The Dawning är en högtid vi senast såg i Destiny 1, som introducerade nya rustningssamligar till de olika klasserna, emotes och ett nytt spelläge för Strikes. Högtiden i Destiny 2 ser ut att bjuda på samma marknad; vi får nya rustningar, exotiska ornament, snöbollskrig, hockey, ett tokigt spelläge i pvp och dagliga och veckovisa aktiviteter att vältra i.

The Dawning varar fram till den 9 januari, det vill säga tre veckor.

The Traveler is awake. For Humanity, a new Golden Age has begun. This year’s Dawning is unlike any other—it’s not just the renewal that a new year brings, but the dawn of something greater. Now more than ever, we must gather together in the Tower, at the Farm, and all across the system to give thanks. Our Light has returned—and it illuminates everything around us.
– Ikora Rey, Warlock Vanguard

Klädd för vinter

I likhet med föregående Dawning får vi i år samla nya rustningar att iklä oss när vi skjuter skurkar. Utseendemässigt liknar dessa delar föregående rustningar, med undantag för detaljerna. Den rustning som sett mest omarbetning är Warlockens dräkt som numera inte ser ut som en vandrande sjöborre, utan ser ut att låna från antilopens graciösa krona.

Horn är inne i Destiny 2.

Dessa rustningar erhålls genom Dawning Engram som belönas efter avslutad Dawning Milestone. Ett visst mått av slumpmässighet är att räkna med, som sig bör med alla ting Destiny. Det går att få ett engram per vecka per karaktär, så totalt tre per vecka om en har möjlighet. Skulle engramen inte ge dig vad du vill ha får du i sedvanlig ordning vända dig till Tess Everis och Eververse, onlinebutiken i Destiny 2 där du kan köpa kosmetika för riktiga pengar. Hon kommer sälja Dawning Engram, samt ett utbud av utvalda föremål. Hennes lager roterar varje vecka och kommer över de tre veckor som högtiden varar att erbjuda varje föremål i Dawning.

Ge och få

Under The Dawning går det att finna snöhögar runtom i miljöerna. I dessa går det att plocka upp snöbollar att kasta på kamrater i omgivningen, som blir täckta i fluffig snö. Snöbollarna går även att kasta på fienderna, vilket paralyzerar dem och öppnar för massiv skada!

Varje dag under högtiden är det möjligt att plocka upp en Dawning Gift Schematic från marknaden i Tornet. Samla sedan ihop de nödvändiga materialen och leverera presenten till rätt person och få en present i gengäld! Vad dessa paket innehåller återstår att se. Tack och lov är Eris Morn inte närvarande, hennes presenter var inte särskilt glädjande…

Den här snöbollen är inte stor nog för Rahool…!

Kalabalik i arenan

I samband med The Dawning utökas pvp-läget i Destiny 2 med ett galet spelläge: Mayhem. Veteraner från Destiny 1 känner igen läget där alla egenskaper laddas löjligt fort, för att skapa maximalt kaos. Inget spelläge du ger dig in i med seriös vinnarskalle, detta är snarare för skoj. Super, granater och melee laddas extra fort för explosiva matcher. Poängen har dessutom multiplicerats för att fylla ut raderna med extra många nollor.

Om Mayhem integreras som en permanent inslag i Quick Play återstår att se. Troligtvis placeras Mayhem som en egen spellista under The Dawning för att efteråt bakas in de andra spellistorna. Förhoppningsvis får alla spelare utan Curse of Osiris-expansionen möjlighet att spela Mayhem också.

Ingen racing?

Under två vintrar fick spelare i Destiny 1 nöjet att tävla med sina sparrows i det så kallade Sparrow Racing League, ett spelläge som enligt många var mycket roligt. Destiny 2 däremot ser inte ut att erbjuda racing i samband med vinterhögtiden. Spekulationer och divinationer i kristallkulan pekar på att Sparrow Racing League återvänder som ett eget separat event i framtiden, komplett med Milestones, uppdrag och unik loot. När? Ingen vet. Sparrow Racing League är däremot ett så pass omtyckt spelläge att det vore galet om Bungie valde att skrota det. Vi får helt enkelt nöja oss med att glida runt i EDZ för tillfället.

The Dawning börjar den 19 december kl. 18:00 och pågår fram till den 9 januari kl. 18:00.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.