Artikeln är ett betalt samarbete:
De bästa videospelen med minipoker spel

Kortspelet poker har blivit så pass populärt att det numera är en integrerad del av vår populärkultur och har haft ett stort inflytande långt utanför casinospelens värld. Denna artikel presenterar de bästa videospelen på marknaden som har inbyggda mini poker spel. Texten kommer diskutera fördelarna med inbyggda minipoker funktioner och vad dessa innebär för den övergripande spelupplevelsen.

Minipokerns inflytande på konsolspel    

De moderna konsolspelen har blivit allt mer realistiska och försöker i allt högre grad efterlikna kulturella trender i det verkliga samhället. Med tanke på att poker har en så pass etablerad plats inom modern kultur så är det därför inte konstigt att en del speltillverkare har valt att inkorporera mini-poker spel i deras konsolspel. Genom att erbjuda inbyggda spel som poker, blir videospelet både mer underhållande samtidigt som det bidrar till känslan att spelaren befinner sig i den verkliga världen. Pokern bidrar med andra ord att delvis sudda ut gränsen mellan verklighet och fantasi. Nedan kikar artikeln på några av marknadens bästa videospel som dessutom har inbyggda poker funktioner.

Red Dead Redemption 2 – poker i vilda västern

Alla som har sett klassiska vilda västern filmer har antagligen noterat att poker är ett flitigt spelat spel i dessa miljöer. Red Dead Redemption 2 är ett härligt och tufft spel som transporterar spelaren till den klassiska amerikanska vilda västern under slutet av 1800-talet. Minipoker funktionen är naturligt integrerad i spelets handling i form av olika spelsalonger där spelaren kan utmana olika lokala skumma typer. Spelet bjuder på en ytterst imponerande grafik och är generellt mycket realistiskt och välgjort. Read Dead Redemption har en väldigt stor spelkarta som erbjuder mycket varierande miljöer från små västern byar till skogar och snöbeklädda bergstoppar. Spelets pokerspel funktioner är så pass realistiska att spelet faktiskt blev förbjudet i en del länder. Detta borde skaparna bakom spelet se som en kvalitetsstämpel på hur bra och realistiskt spelet är. Red Dead Redemption 2 erbjuder ypperliga spelupplevelser till alla, speciellt till personer som har ett intresse för poker och vilda västernäventyr.

Poker i paradiset med Dead or Alive: Xtreme Beach Volleyball

Konsolspelet Dead or Alive: Xtreme Beach Volleyball visar en betydligt ljusare sida av mini poker och transporterar spelaren till en solrik och exotisk ö med snygga bikiniklädda tjejer som tycker om att spela strand volleyboll. Av naturliga skäl så lär detta spel nog tilltala fler killar än tjejer. Handlingen är relativt enkel och går ut på att bilda ett volleyboll par med skönheten Lisa som ens spelpartner. Utmaningen går ut på att behålla sin spelpartner genom att hålla henne på ett gott humör genom attraktiva presenter. Om man misslyckas med detta så kan lika nämligen tröttna på en och bilda par med en annan spelare och då förlorar man spelet. Detta gäller med andra ord att bli bästa vän med Lisa både på och utanför volleyboll banan. Vid sidan av volleyboll så kan man också spela mini-poker spel mot några av de tjejerna på ön. Man skall inte förvänta sig någon hårdkokt västern stämning utan istället kan man glädja sig åt en exotisk paradisö med starka feminina inslag.

Poker med farliga kriminella: Far Cry 3

Konsolspelet Far Cry 3 är ett spännande rollspel i en ytterst farlig och adrenalinsparkande miljö. Som spelare är man huvudpersonen Jason Brody, en ganska slätstruken grabb från Kalifornien som har oturen att bli konfronterad med farliga och fientliga klaner på en ö ute någonstans i Stilla Havet eller Indiska Oceanen. Man kan inte anklaga detta spel för att erbjuda en paradismiljö som till exempel i Dead or Alive. Istället så erbjuder Far Cry 3 en ovanligt välutvecklad bakgrundshistoria som ger speläventyret ett unikt djup och en extra dimension av verklighetsförankring. Spelupplevelsen förhöjs vidare av en riktigt bra grafik och spelkänsla som bidrar till ett bra flyt genom hela spelet. Jason Brody är varken James Bond eller Rambo och spelaren måste verkligen kämpa för att hålla sig i livet i denna farliga miljö. Precis som i Red Read Redemption så bjuder även detta spel på skumma spelhallar där spelaren kan testa sina pokerfärdigheter mot kriminella typer. Insatserna kunde inte vara högre och kan i värsta fall kosta ens liv och man kommer på fel sida med några av skurkarna. Här är det nämligen djungelns lag som gäller så detta spel är inte något för känsliga personer men erbjuder mycket för de som älskar hårdkokta äventyr.

Slutsats

Poker är ett av de mest populära kortspelen och är numera en integrerad del av vår populärkultur. Pokern som blev kanske först känd i klassiska vilda västern filmer finns nu i allt högre grad också i videospelens magiska värld. Poker erbjuder en extra dimension av spänning, underhållning och realism i konsolspelen. Red Dead Redemption är ett utmärkt vilda västernspel som samtidigt erbjuder underhållande pokerupplevelser i skumma spelkrogar. Far Cry 3 är ett annat utmärkt konsolspel där man bland annat utmanar skurkar i tuffa pokerpartier med farliga insatser. Som en kontrast så är Dead or Alive: Xtreme Beach Volleyball ett härligt videospel i en paradismiljö där man spelar volleyboll och poker mot sköna damer.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.