De bortglömda historierna berättas i 11-11: Memories Retold

Minns ni spelet Valiant Hearts: The Great War? Det utspelade sig under det första världskriget och berättade en historia om vänskap och trofasthet. Under Gamescom presenterade Bandai Namco ett nytt spel som för tankarna till just Valiant Hearts. 

11-11: Memories Retold är historien om den unge, kanadensiske fotografen Harry, porträtterad av Elijah Wood, som den 11 november 1916 lämnar Kanada för att föreviga krigets Europa med sin kamera. I Tyskland har nyss Kurt tagit värvning för att vi fronten försöka hitta sin förlorade son som saknas efter ett uppdrag. Spelet är utvecklat av spelstudion Digixart tillsammans med animationsstudion Aardman och resultatet blir något vi aldrig tidigare skådat i ett spel. Det är svårt att beskriva den grafiska stilen i ord, men jag skulle vilja påstå att hela spelet tycks vara en oljemålning i ständig rörelse.

Trots att 11-11: Memories Retold utspelar sig mitt under brinnande krig ligger inte fokus på skjutande och explosioner. Utvecklarna vill istället berätta om de människoöden vi sällan läser om i historieböckerna. Berättelser som går att finna i brev och personliga dagböcker från de soldater som spenderade månader i skyttegravarna. Längs vägen flätas Kurts och Harrys öden samman och risken finns att den känslige spelaren fäller en och annan tår under äventyrets gång.

Jag rekommenderar starkt att ni tittar på trailern i det här inlägget. 11-11: Memories Retold liknar inget annat vi sett tidigare. Spelet släpps den 9 november i år.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.