Death Stranding blir kusligare än väntat

Om det är något spel som fått en enorm hype på sistone så är det Death Stranding. Det blir debutspelet för Hideo Kojima och hans nya studio, den första titeln där han kan jobba utan restriktioner. Efter P.T., den otroligt obehagliga skräckdemon för vad som skulle ha blivit Silent Hills, kommer nu skräckelementen byta spel. Av vad som upplevts av Erina Rose, journalist på Sausage Roll, verkar Kojima ha tagit med sig obehaget till Death Stranding. Under PAX i Australien testade hon spelet i ett läge som lever upp till definitionen “like a real nightmare.”

När natten faller börjar du höra obehagliga ljud, men du har ingen aning om var de är. Du försöker se dig omkring efter tecken på fara, men den tjocka dimman kväver sakta din vy. Ljudet blir starkare och starkare och du anstränger ögonen för att se någonting och där, längre bort, är det något som svävar i luften. Och det kommer sakta emot dig.

Erina Rose om Death Stranding under PAX Australien

Hon beskriver sin upplevelse som väldigt obehaglig. “Death Strandings miljöer är några av de mest skrämmande och inlevelserika jag någonsin upplevt i ett spel. Trots att världen verkar tom på både civilisation och liv känns det aldrig som att du är helt ensam…och det är skräckinjagande. Du vet inte vad som kommer dyka upp och det känns som att det är en närvaro större än livet självt som konstant iakttar dig. Det känns som att Hideo Kojima tog känslan från Silent Hills och injicerade den med steroider.” säger Erina.

Enligt Erina är Death Stranding “en massiv, öppen värld med vidsträckta ytor och du är helt exponerad. När natten faller börjar du höra obehagliga ljud, men du har ingen aning om var de är. Du försöker se dig omkring efter tecken på fara, men den tjocka dimman kväver sakta din vy. Ljudet blir starkare och starkare och du anstränger ögonen för att se någonting och där, längre bort, är det något som svävar i luften. Och det kommer sakta emot dig. Jag vet inte vad det är, jag vet inte vad jag ska göra – jag får panik och kastar ifrån mig kontrollen mot min vän. Det är min upplevelse i ett nötskal.”

Death Stranding släpps exklusivt till Playstation 4 den 8 november.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.